Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA a acordat vineri o licenţă mult aşteptată companiei SpaceX a luni Elon Musk, care îi permite să lanseze pentru prima dată racheta Starship pe orbită, deschizând calea unui zbor de testare crucial pentru obiectivele companiei în spaţiu, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După un proces cuprinzător de evaluare a licenţei, FAA a stabilit că SpaceX a îndeplinit toate cerinţele de siguranţă, mediu, politică, sarcină utilă, integrare a spaţiului aerian şi responsabilitate financiară”, a spus FAA într-un comunicat de vineri, adăugând că licenţa este valabilă cinci ani.

Lansarea, de la unităţile de rachete Starbase ale SpaceX din Boca Chica, Texas, este programată pentru luni, 17 aprilie, a afirmat compania pe Twitter.

Notificările de reglementare depuse mai devreme vineri arată că decolarea ar putea avea loc oricând între 5:30 a.m. şi 2 p.m. ora locală.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.