Compania SpaceX a miliardarului Elon Musk îşi extinde implicarea în serviciile WiFi în timpul zborului cu lansarea, miercuri, a Starlink Aviation, oferind clienţilor o antenă de avion de 150.000 de dolari, pe fondul concurenţei crescânde pentru conectivitate aeriană, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Starlink, reţeaua de mii de sateliţi pentru internet a SpaceX, aflată în continuă creştere, va percepe clienţilor care doresc servicii de internet în bandă largă pentru avioane private între 12.500 şi 25.000 de dolari pe lună pentru serviciu, pe lângă un cost unic de hardware de 150.000 de dolari, a spus compania pe site-ul său.

Starlink Aviation va începe să livreze terminale la jumătatea anului 2023, a spus pe site-ul său, iar rezervările vor fi făcute contra 5.000 de dolari.

Compania a adăugat că fiecare terminal poate livra până la 350 Mbps, suficient de rapid pentru apeluri video şi jocuri online.

Companiile care construiesc reţele de satelit pe orbita joasă a Pământului pentru internet în bandă largă, cum ar fi Starlink a SpaceX şi operatorul de satelit susţinut de Marea Britanie OneWeb, se întrec să atragă companii aeriene şi servicii de avioane private pe o piaţă dominată de companii precum Inmarsat şi rivalul său ViaSat, care intenţionează să fuzioneze.

OneWeb a anunţat marţi un acord cu gigantul de bandă largă Panasonic Avionics, care oferă servicii pentru aproximativ 70 de companii aeriene, pentru a comercializa şi vinde serviciul de bandă largă OneWeb companiilor aeriene până la jumătatea anului 2023.

Autoritatea de reglementare a concurenţei din Marea Britanie a anunţat săptămâna trecută o investigaţie aprofundată referitoare la preluarea planificată de către Viasat a rivalei Inmarsat, cu privire la temerile că fuziunea ar putea împiedica concurenţa pe piaţa conectivităţii aviatice şi ar creşte preţurile pentru Wi-Fi-ul la bordul companiilor aeriene.

SpaceX plănuieşte să ofere conectivitate la internet Starlink avioanelor Hawaiian Airlines, anul viitor. Compania oferă serviciul pentru clienţii maritimi şi RV-uri şi are deja zeci de mii de consumatori individuali care plătesc 110 dolari pe lună cu un terminal de 599 de dolari.

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.