SpaceX a concediat cel puţin cinci angajaţi implicaţi în difuzarea unei scrisori în companie care îl critică pe CEO-ul Elon Musk, au declarat pentru CNBC două persoane apropiate situaţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scrisoarea deschisă, despre care The Verge a scris pentru orima oară, a fost difuzată şi semnată de un număr necunoscut de angajaţi ai SpaceX, la începutul acestei săptămâni.

Scrisoarea a fost adresată directorilor companiei, potrivit informaţiilor din presă, şi a descris comportamentul public al miliardarului drept ”o sursă frecventă de distragere a atenţiei şi de jenă” pentru angajaţii SpaceX.

Musk este acţionarul de control al companiei private, trustul său deţinând anul trecut aproximativ 78% din acţiunile cu drept de vot ale SpaceX.

CEO-ul şi-a creat o imagine de persoană adesea excentrică în sferele publice, în special pe Twitter, unde oferă comentarii şi actualizări despre SpaceX şi compania sa de vehicule electrice, Tesla.

Musk a spus de multe ori că foloseşte Twitter pentru a se exprima, comparând utilizarea serviciului cu modul în care ”unii oameni îşi folosesc părul” şi încearcă să achiziţioneze compania de social media.

Acesta a spus, în timpul unei întâlniri video cu angajaţii Twitter, de joi, că libertatea de exprimare este esenţială pentru utilizatorii platformei – chiar dacă o companie este proprietatea sa privată, cum ar fi SpaceX.

Scrisoarea internă a angajaţilor SpaceX face referire, de asemenea, la recentele acuzaţii de comportament sexual necorespunzător împotriva lui Musk, despre care a relatat Business Insider luna trecută.

Articolujl afirma că Musk a hărţuit sexual o însoţitoare de bord  aSpaceX în timpul unui zbor privat şi că compania i-a plătit angajatei 250.000 de dolari pentru tăcerea ei.

Preşedintele şi directorul operaţional al SpaceX, Gwynne Shotwell, l-a apărat pe Musk după acuzaţiile de abatere, scriind într-un e-mail către angajaţii că ea crede că ”acuzaţiile sunt false”.

New York Times a scris pentru prima dată concedierile de la SpaceX. SpaceX nu a răspuns imediat solicitării de comentarii a CNBC.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.