Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit cu omologul din Kazahstan, Marat Karabayev, cu care a discutat despre cooperarea în domeniul transporturilor de mărfuri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Întâlnire constructivă cu omologul meu din Republica Kazahstan, Marat Karabayev, aflat într-o vizită oficială în România! Am discutat despre oportunităţile de cooperare în domeniul transporturilor de mărfuri pentru spaţiul România- Marea Neagră- Regiunea Caucaz- Marea Caspică- Republica Kazahstan, traversat de «Coridorul de Mijloc”, care include „Ruta Internaţională de Transport Transcaspică (Ruta TITR)»”, a transmis, miercuri, ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Acesta anunţă că a evidenţiat importanţa valorificării Portului Constanţa ca nod important de tranzit pentru traficul de mărfuri dinspre statele din bazinului Mării Caspice şi Asia Centrală şi de Sud-Est.

Grindeanu precizează, de asemenea, că au fost semnate şi două memorandumuri.

”Primul Memorandum de Înţelegere semnat cu

Ministerul Transporturilor din Kazahstan priveşte cooperarea în domeniul transporturilor şi infrastructurii de transport. Al doilea memorandum se referă la cooperarea în domeniul investigaţiilor accidentelor şi incidentelor de aviaţie. Acesta a fost semnat între Autoritatea de Investigare şi Analiză a Siguranţei Aviaţiei Civile (AIAS) din România şi Departamentul de Investigare a Accidentelor şi Incidentelor pe Transport al Ministerului Transporturilor din Kazahstan”, a mai transmis Grindeanu.

Ministrul precizează că la întrevedere au participat reprezentanţi ai unor companii naţionale şi private de transport şi logistică, autorităţi de stat din Kazahstan, Ambasadorul României la Astana, Mădălina Lupu, şi Ambasadorul Republicii Kazahstan la Bucureşti, Yerlik Ali.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.