Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu s-a întâlnit, joi, cu vicepreşedintele Turciei Fuat Oktay şi a subliniat importanţa faptului că „România a propus deja utilizarea gazoductului BRUA şi a Interconectorului Giurgiu-Ruse, dintre România şi Bulgaria, respectiv a Interconectorului Bulgaria-Grecia pentru viitoarele etape de dezvoltare a Coridorului Sudic de Gaze”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„La întâlnirea de astăzi de la Istanbul cu vicepreşedintele turc, Fuat Oktay, am apreciat relaţia bilaterală care se află la un nivel excelent. Parteneriatul Strategic dintre România şi Turcia rămâne unul solid şi oferă un punct de referinţă important în relaţia dintre ţările noastre. Cooperarea este cu atât mai importantă în această perioadă de criză, când ne confruntăm cu provocări de securitate fără precedent. Am apreciat eforturile depuse inclusiv de partea turcă pentru reluarea, după 9 ani, a lucrărilor acestei Comisii Mixte. În domeniul cooperării economice şi sectoriale, Turcia este al doilea partener comercial din exteriorul Uniunii Europene şi prima destinaţie pentru exporturile româneşti extra-comunitare. Schimburile comerciale au ajuns la aproximativ 10 miliarde de dolari”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.
 
El a adăugat că a subliniat şi importanţa majoră a recentelor decizii adoptate la Summit-ul UE de săptămâna trecută privind eliminarea treptată a dependenţei de energia furnizată de Rusia.
 
„În context am scos în evidenţă că România a propus deja utilizarea gazoductului BRUA şi a Interconectorului Giurgiu-Ruse (dintre România şi Bulgaria), respectiv a Interconectorului Bulgaria-Grecia pentru viitoarele etape de dezvoltare a Coridorului Sudic de Gaze. Acest gazoduct oferă avantajul unei infrastructuri de transport a gazului interconectată la pieţele importante din regiune şi are un rol important în consolidarea securităţii energetice regionale. Contăm pe deschiderea şi pe sprijinul Turciei pentru promovarea acestei opţiuni la nivel regional”, a completat ministrul Transporturilor.
 
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu participă, joi, la Istanbul la cea de a 27-a Reuniune a Comisiei Mixte Interguvernamentale de colaborare Economică România-Turcia, el având o întâlnire cu ministrul turc al Transporturilor şi Infrastructurii, Adil Karaismailoglu, în cadrul căreia i-a transmis omologului său că România este deschisă firmelor turceşti care au capacitatea tehnică şi profesională pentru derularea unor proiecte importante de infrastructură.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.