MInistrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că au fost depuse, joi, cinci oferte pentru proiectarea şi execuţia Tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraş, ultimul din cele patru tronsoane. „Durata contractului este de 48 de luni din care, 12 luni perioada de proiectare şi 36 luni perioadă de execuţie a lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 2 miliarde de lei fără TVA”, a adăugat social-democratul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Pentru construirea întregii Autostrăzi Sibiu-Făgăraş (68,31 km) sunt depuse oferte! Astăzi au fost depuse 5 oferte pentru proiectarea şi execuţia Tronsonului 1 al Autostrăzii Sibiu-Fagăraş (ultimul din cele 4 tronsoane) de către firme din Turcia, Italia, precum şi de către filială din România a unei firme austriece. În lungime de 14,25 km, acest tronson va face legătura între Boiţa (Autostrada Sibiu - Piteşti) şi Avrig - Mârşa (DJ105G). Durata contractului este de 48 de luni din care, 12 luni perioada de proiectare şi 36 luni perioadă de execuţie a lucrărilor. Valoarea estimată a contractului este de 2 miliarde de lei fără TVA”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook.
 
Ministrul Transporturilor a adăugat că întregul proiect de autostradă este finanţat din fonduri europene nerambursabile.
 
„În acest moment sunt în total în evaluare, pentru toate cele 4 tronsoane, 21 de oferte. Sectorul de Autostradă Sibiu – Făgăraş are o importanţă majoră în desfăşurarea traficului rutier pe direcţia Coridorului IV Pan European şi face parte din proiectul mai amplu pentru conectarea infrastructurii rutiere la reţeaua de transport europeană TENT - Comprehensive (Intercoridorul Moldova - Transilvania)”, a completat Grindeanu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.