Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a anunţat că a semnat, joi, un contract de finanţare pentru modernizarea Aeroportului „Delta Dunării” din Tulcea, în valoare de 180 de milioane lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
„Am semnat astăzi un contract de finanţare pentru modernizarea Aeroportului „Delta Dunării” din Tulcea. Aeroportul va avea 180 de milioane de lei la dispoziţie pentru dezvoltarea unui terminal de pasageri modern şi acces la facilităţi pentru aeronave conform standardelor europene. Fondurile vor fi folosite, mai exact, pentru: - modernizarea şi extinderea terminalului de pasageri, modernizarea platformei de îmbarcare-debarcare şi a căii de rulare alfa (construite în 1973); - construirea platformei dedicată activitaţilor de degivrare/antigivrare aeronave. Pentru atingerea acestor obiective, terminalul de pasageri va fi dimensionat pentru operarea unor aeronave de capacitate mare (190 de pasageri la ore de vârf)”, a scris Sorin Grindeanu, joi pe Facebook. 
 
El a adăugat că vor mai fi modernizate: „- Platforma de îmbarcare - debarcare APRON 1; - Calea de rulare Charlie (TWY C) cu poziţie izolată; - Suprafaţa nivelată a benzii caii de rulare; -- Suprafaţa de deservire cu echipamente handling; - Drumurile de acces; - Parcarea auto”. 
 
„Pe lângă suma asigurată prin fonduri europene (FEDER), la finanţarea acestui proiect vor mai fi alocate sume din bugetul de stat şi din cel al Consiliului Judeţean Tulcea. Contractul a fost semnat la începutul lunii august, iar lucrările trebuie să fie finalizate până în luna decembrie 2023”, a completat ministrul Transporturilor. 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.