Aproximativ 39% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această vară iar dintre cei care o vor face, peste 73% îşi vor petrece vacanţa de vară în România, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro.  Odihna reprezintă principalul motiv pentru 56% dintre românii care merg în vacanţă, în timp ce peste 30% dintre respondenţi declară că vor îmbina utilul cu plăcutul. În ceea ce priveşte bugetul alocat anul acesta pentru vacanţă, 25% dintre respondenţi au răspuns că vor aloca între 1.000 - 3.000 lei şi aproape 4% intenţionează să cheltuiască peste 10.000 lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Aproximativ 39% dintre români susţin că nu vor pleca deloc în concediu în această vară iar dintre cei care o vor face, peste 73% îşi vor petrece vacanţa de vară în România”, rezultă dintr-un sondaj realizat de CEC Bank în parteneriat cu comparatorul bancar FinZoom.ro. 

Când vine vorba despre bugetul alocat anul acesta pentru vacanţă - aproximativ 10% dintre respondenţi au menţionat că vor aloca sub 1.000 lei, aproape 25% au răspuns între 1.000 - 3.000 lei, 14,5% vor aloca între 3.000 - 6.000 lei, circa 9% şi-au programat între 6.000 - 10.000 lei iar aproape 4% intenţionează să cheltuiască peste 10.000 lei. De semnalat faptul că, aproape 39% dintre respondenţi susţin că nu vor pleca în concediu în această vară. 

La întrebarea ”Unde îţi vei petrece vacanţa anul acesta”, peste 34% dintre respondenţi au raspuns - în România, la mare, circa 32% au răspuns în România, la munte iar aproape 7% îşi vor petrece vacanţa la rude/la ţară. Totodată, peste 20% dintre respondenţi afirmă că îşi vor petrece vacanţa în străinătate.  

În ceea ce priveşte rezervările pentru vacanţă, peste 76% dintre români au menţionat că se ocupă personal de acest aspect, în timp ce aproximativ 24% dintre ei apelează la serviciile unei agenţii de voiaj. 

La întrebarea ”Câte zile îţi permiţi să mergi în vacanţă în această vară”, peste 43% dintre cei care au răspuns sondajului am menţionat că vor merge 3 – 4 zile anul acesta în vacanţă, peste 36% spun că au ales să petreacă 7 zile de vacanţă, circa 11% vor merge în vacanţă 10 zile iar aproape 10% vor petrece 14 zile sau mai mult în vacanţă. 

Odihna reprezintă principalul motiv pentru 56% dintre românii care merg în vacanţă, în timp ce peste 30% dintre respondenţi declară că vor îmbina utilul cu plăcutul. Pentru 13% vizitarea obiectivelor turistice este principalul motiv pentru care merg în concediu în timp ce doar 1% dintre români au declarat că merg în vacanţă pentru cumpărături.  

La întrebarea ”Îţi achiziţionezi online biletele la obiectivele turistice?”, peste 37% dintre respondenţi afirmă că îşi cumpără biletele online în timp ce aproape 63% spun că nu fac acest lucru şi preferă să le achiziţioneze direct de la casele de bilete. 

Sondajul privind pregătirile pentru începerea anului şcolar a fost realizat online, de comparatorul financiar FinZoom, la cererea CEC Bank, pe un eşantion reprezentativ de circa 1.200 de respondenţi din toată ţara, reprezentativ pentru utilizatorii de internet. 54,9% dintre respondenţi sunt salariaţi, 74,83% locuiesc la oraş, 38,08% au studii superioare. 

CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 61,7 miliarde lei, la sfârşitul lui 2022.     

   

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.