SoftBank Group a anunţat miercuri că va înregistra un câştig de 34,1 miliarde de dolari prin reducerea participaţiei deţinute la Alibaba Group Holding, uriaşul grup de investiţii dorind să îşi îmbunătăţească rezervele financiare, în contextul condiţiilor dificile de pe piaţa de capital, transminte Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania japoneză îşi va reduce participaţia la retailerul online Alibaba la 14,6%, de la 23,7%, prin decontarea contractelor forward preplătite.

SoftBank a înregistrat o pierdere de 50 de miliarde de dolari la filiala sa de investiţii Vision Fund, în prima jumătate a anului, din cauza evoluţiei negative a plasamentelor sale în acţiuni ale companiilor de tehnologie.

Directorul general Masayoshi Son al SoftBank a promis luni că va reduce în continuare activitatea de investiţii şi va reduce costurile.

Prin decontarea contractelor pentru acţiuni Alibaba, SoftBank ”va putea elimina preocupările cu privire la viitoarele ieşiri de numerar şi, în plus, va reduce costurile asociate cu aceste contracte forward plătite în avans”, se spune într-o declaraţie depusă la autorităţile de reglementare.

În anul 2000, Son a cumpărat acţiuni Alibaba în valoare de 20 de milioane de dolari, iar dezvoltarea companiei chineze, care a devenit una dintre cele mai mari companii de comerţ electronic din lume, a ajutat SoftBank să-şi perfecţioneze imaginea de investitor în sectorul tehnologiei.

Însă capitalizarea de piaţă a Alibaba a scăzut cu peste două treimi, faţă de maximele de la sfârşitul anului 2020, compania fiind afectată de măsurile Beijingului de reglementare mai strictă a sectorului tehnologic, care au inclus o amendă uriaşă pentru Alibaba şi controlul asupra imperiului de afaceri al fondatorului Jack Ma.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.