Mai mulţi şoferi de la firme de transport din Braşov au blocat, luni, cu maşinile traficul pe centura ocolitoare a municipiului, în semn de protest faţă de scumpirea RCA, ei circulând cu viteză foarte mică, de aproximativ 10 kilometri la oră. La ora transmiterii acestei ştiri, în zonă se poate circula pe un singur sens, formându-se coloane de maşini pe aproape doi kilometri.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăzeci de şoferi de la firme de transport din Braşov au blocat cu camioanele centura ocolitoare a Braşovului, circulând cu viteză foarte mică, de aproximativ 10 kilometri la oră.

La un moment dat, şoferii au oprit autovehiculele pe o bandă a drumului, creându-se blocaje şi formându-se cozi de maşini. Traficul a fost blocat aproape o oră.

Şoferii sunt nemulţumiţi de scumpirea RCA, deoarece firmele de transport riscă să ajungă în faliment din cauza taxelor foarte mari. De asemenea, transportatorii de plâng de drumurile proaste şi de lucrările de reparaţii care îngreunează circulaţia.

”Pentru primele şase luni RCA pentru un camion a fost 7.000 de lei. Acum, în iulie, ni se cere 38.000 de lei. Nu se poate aşa ceva, ajungem în faliment. Nu se justifică, ca să nu mai spun că drumurile sunt cum sunt, se circulă greu din cauza reparaţiilor“, a declarat un şofer de camion. 

La ora transmiterii acestei ştiri, protestul transportatorilor continuă, iar traficul se desfăşoară îngreunat, pe un singur sens, formându-se coloane de maşini care se întind pe aproape doi kilometri. 

În aceste condiţii, traversarea centurii ocolitoare a Braşovului durează pentru şoferii aflaţi în trafic chiar şi o oră şi jumătate, deşi în mod normal ar fi putut fi parcursă în aproximativ 15 minute. 

Poliţiştii de la Compartimentul Rutier se află în zonă şi dirijează circulaţia, sfătuindu-i pe şoferii care trebuie să traverseze Braşovul să circule prin oraş până la finalizarea protestului.

Patronatele din transporturi s-au întâlnit, pe 19 iulie, şi au transmis două solicitări, una către ASF, prin care au solicitat raportul integral realizat de compania de consultanţă Milliman şi una către prim-ministrul Dacian Cioloş, pentru stabilirea unei întâlniri urgente până săptămâna viitoare pentru a discuta reducerea imediată a tarifelor RCA, în caz contrar fiind necesară coordonarea unor acţiuni de protest la nivel naţional.

Patronatele vor să declanşeze un protest la nivel naţional în jurul datei de 15 septembrie, dacă nu vor ajunge la o înţelegere cu Guvernul în ceea ce priveşte scăderea tarifelor RCA, a declarat pentru News.ro, preşedintele COTAR, Vasile Ştefănescu.

Potrivit lui Ştefănescu, există grupuri de transportatori nemulţumiţi în diverse oraşe ale ţării, care se gândesc să vină în Bucureşti în perioada imediat următoare.

Patronatele din transporturile rutiere au ameninţat în mai multe rânduri că vor declanşa un protest la nivel naţional, la care ar putea participa 40.000 de autovehicule comerciale.

Transportatorii au anunţat iniţial un protest la nivel naţional în data de 18 aprilie, din cauza nemulţumirilor generate de scumpirea poliţelor de asigurare de răspundere civilă a autovehiculelor (RCA) şi de unele prevederi existente în proiectul legii RCA, dar acel protest a fost anulat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.