Ceasurile inteligente au funcţiile de sănătate necesare pentru a depista noul coronavirus cu mai multe zile înainte ca acesta să-şi facă simţită prezenţa. Lipsesc doar corelarea acestora şi suportul software.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mai multe studii ştiinţifice realizate în ultimul an au ajuns la aceeaşi concluzie: smartwatch-urile actuale pot depista COVID-19 cu suficient timp înainte pentru a ajuta la limitarea răspândirii.

Conform cercetătorilor de la Mount Sinai, Apple Watch poate depista micile modificări ale ritmului inimii provocate de noul coronavirus cu o săptămână înainte ca pacientul să simtă primele simptome.

Derulat în perioada 29 aprilie - 29 septembrie 2020, studiul publicat sub titulatura “Warrior Watch” a avut în vedere 297 de persoane care lucrau în sistemul de sănătate. Acestea au purtat fiecare câte un Apple Watch pe care a fost instalată o aplicaţie specială, ce măsura variaţia ritmului cardiac.

Un studiu similar, realizat de Universitatea Stanford, a descoperit că mai multe smartwatch-uri, printre care unele produse de Apple, Garmin şi Fitbit, au scos în evidenţă că 81% din pacienţii testaţi pozitiv au avut acelaşi tip de modificări ale ritmului cardiac cu până la 9 zile şi jumătate înainte de apariţia simptomelor.

Depistarea cât mai timpurie a virusului este esenţială în lupta împotriva răspândirii acestuia, iar smartwatch-urile par să fie în cea mai bună poziţie să ajute în acest sens.

Acum că studiile au scos la iveală acest lucru şi dacă este, într-adevăr, doar o chestiune de dezvoltare a unei aplicaţii care să urmărească indicatorii necesari, care există deja separat, este posibil ca în următoarele luni să vedem un mare număr de smartwatch-uri care să se promoveze pe baza acestei funcţii.

Ciudat este că studiile au apărut înainte ca smartwatch-urile care pot identifica noul coronavirus să apară de piaţă. De obicei, în cazuri similare, era invers.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.