Sheryl Sandberg va renunţa în toamnă la funcţia de director operaţional al Meta, compania mamă a Facebook, după o perioadă de 14 ani, în care a contribuit, alături de cofondatorul Mark Zuckerberg, la transformarea Facebook într-un lider al publicităţii online şi una dintre cele mai puternice companii din industria tehnologiei, cu o capitalizare de piaţă care a depăşit la un moment dat 1.000 de miliarde de dolari, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Javier Olivan, directorul pentru dezvoltare al companiei, va prelua funcţia de director operaţional în această toamnă.

Sandberg, care l-a informat-o pe Zuckerberg despre decizia sa în weekendul trecut, va continua să facă parte din consiliul de administraţie al Meta.

”În următoarele câteva luni, Mark şi cu mine vom face tranziţia atribuţiilor mele directe”, a spus Sandberg într-o postare lungă pe Facebook, în care a vorbit despre demisie.

Meta pregăteşte, de asemenea, o reorganizare internă care va avea loc împreună cu această schimbare, a spus Zuckerberg.

”Privind înainte, nu intenţionez să înlocuiesc rolul lui Sheryl în structura noastră existentă. Nu sunt sigur că ar fi posibil, deoarece ea este un superstar care a definit rolul de director operaţional în felul ei unic”, a spus Zuckerberg într-o postare pe Facebook.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.