Shell şi Exxon Mobil au lansat un proces de vânzare simultană a unui pachet mare de active de gaze naturale offshore, în sudul Regatului Unit şi partea olandeză a Mării Nordului, au spus trei surse din industrie şi sectorul bancar, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Banca de investiţii Jefferies a fost angajată pentru a conduce vânzarea, care ar putea atrage peste 2 miliarde de dolari, au spus sursele.

Lansată la începutul acestei luni, vânzarea vine după ce Shell şi Exxon au derulat procesele iniţiale de vânzare pentru activele lor britanice şi olandeze.

Shell, Exxon şi Jefferies au refuzat să comenteze.

În iulie, Shell şi Exxon au lansat vânzarea joint venture-ului lor NAM, din Ţările de Jos, operator al zăcământului de gaz Groningen şi una dintre cele mai mari şi mai vechi companii de producţie de gaze naturale din Europa. Shell şi Exxon deţin participaţii egale la compania NAM.

Reuters a relatat că Shell se pregătea să lanseze vânzarea în februarie.

Shell şi Exxon încearcă, de asemenea, să-şi vândă participaţiile în hub-ul britanic de gaze din sudul Mării Nordului, care include Clipper Leman Alpha, precum şi terminalul Bacton din estul Angliei, au spus sursele.

NAM a lansat independent vânzarea activelor offshore NAM, a spus una dintre persoane.

Vânzarea activelor din sudul Mării Nordului şi a activelor offshore NAM sunt procese de vânzare separate, care permit un singur cumpărător sau mai mulţi cumpărători.

Procesul de vânzare simultană a ambelor bazine speră să atragă oferte de la mai multe companii de petrol şi gaze care s-au arătat interesate în runda iniţială, au spus sursele.

Vânzările fac parte din eforturile celor două companii de a elimina activele de petrol şi gaze vechi, într-un efort de a reduce costurile, deoarece acestea se concentrează pe proiecte mai noi şi mai mari din întreaga lume.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.