Partajarea unui singur cont între mai mulţi utilizatori înseamnă pierderi financiare, pe care Netflix, Amazon, HBO şi restul serviciilor de streaming şi le asumă, deocamdată, pentru a creşte.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Password Sharing-ul, sau partajarea conturilor, este o practică frecventă în rândul utilizatorilor, care împart acelaşi cont pentru a nu plăti două sau mai multe conturi separate. Şi este o practică ce nu se limitează doar la serviciile de streaming.

În cazul acestora, însă, companiile pierd banii foarte mulţi. Firma de cercetare Parks Associates estimează că serviciile de streaming au pierdut anul trecut din cauza Password Sharing-ului 9,1 miliarde de dolari.

Conform aceleiaşi surse, pierderile vor ajunge să fie de 12,5 miliarde de dolari în 2024.

Un studiu separat, realizat de Entertainment Research, arată că 31% dintre utilizatori oferă acces altor persoane la propriul cont. Procentul este mai mare în rândul tinerilor (64%) şi mai mic în rândul celor mai vârstnici (16%).

Password Sharing-ul nu este un mister pentru companii precum Netflix şi HBO. Acestea nu-l descurajează în prezent pentru a atrage cât mai mulţi utilizatori. Abia când creşterea va începe să scadă, iar utilizatorii vor fi dobândit obişnuinţa binging-ului, se va schimba şi strategia.

Există două soluţii evidente din punctul de vedere al serviciilor de streaming. Una este creşterea tarifelor lunare pentru abonamentele care includ mai multe profiluri de utilizatori sau permit accesul de pe mai multe dispozitive.

O altă soluţie este blocarea accesului altor persoane la un cont, cu ajutorul unor algoritmi software. În acest fel, utilizatorul este forţat să-şi creeze şi să plătească un cont separat.

Acest gen de măsuri agresive nu vor fi luate, însă, câtă vreme este loc de creştere a numărului de utilizatori.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.