România are în prezent al şaptelea ministru al Comunicaţiilor din ultimii trei ani, iar desele schimbări politice, legislative şi fiscale pun probleme companiei în concentrarea pe planurile pe termen lung, în contextul în care noul Guvern a anunţat introducerea impozitului pe cifra de afaceri, a afirmat luni directorul general şi preşedintele Vodafone România, Ravinder Takkar, în ultima sa întâlnire cu ziariştii înainte de a-şi încheia mandatul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Noul program de guvernare al coaliţiei PSD-ALDE prevede că toate firmele din România vor plăti, de la 1 ianuarie 2018, un impozit pe cifra de afaceri în locul impozitului pe profit, care va dispărea. Schimbările dese din ultimii ani au pus probleme companiei în ceea ce priveşte planurile pe termen lung, în condiţiile în care industria telecomunicaţiilor are nevoie de investiţii masive, consideră Takkar. ”Acum suntem la al şaptelea ministru al Comunicaţiilor în trei ani. Există multe schimbări atât la nivel politic, cât şi legislativ şi fiscal, ceea ce ne pune probleme în a ne concentra pe planurile de afaceri pe termen lung. În loc să ne concentrăm pe business-ul nostru, trebuie să ne adaptăm la schimbări. Telecomunicaţiile sunt o industrie care are nevoie de infrastructură, pentru aceasta este nevoie de timp, de investiţii majore şi necesită consecvenţă”, a afirmat Takkar. Actualul ministru al Comunicaţiilor, în Guvernul condus de premierul Mihai Tudose, este Lucian Şova. Guvernul a fost învestit săptămâna trecută de către Parlament cu 275 de voturi favorabile şi 102 împotrivă. Takkar a subliniat că şi în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este nevoie de stabilitate, la fel ca în mediul politic şi legislativ. El a amintit că piaţa telecomunicaţiilor din România este una extrem de competitivă, unde schimbările au loc foarte rapid. Astfel, în cazul Vodafone România, traficul de date a crescut cu 800% în ultimii trei ani, iar în cazul 4G, cresterea a fost de 250 de ori în ultimii trei ani. Takkar va prelua, din 15 iulie, funcţia de preşedinte al Vodafone Group Services, Regional Business Development, rol în care va fi responsabil de reprezentarea intereselor Vodafone în India. Vodafone România va fi condusă, de la 1 septembrie 2017, de franţuzoaica Murielle Lorilloux, care ocupă în prezent funcţia de director general al companiei Vodacom din Republica Democrată Congo. Principalii competitori ai Vodafone pe piaţa din România sunt Orange, Telekom şi Digi Mobil.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.