Şeful ANAF, Lucian Heiuş a transmis, duminică, într-un comunicat oficial, că instituţia pe care o conduce îşi propune să recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de către instanţele de judecată. Astfel, pe 17 iunie, vor avea loc primele licitaţii privind valorificarea a şase bunuri imobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei. Aceste terenuri au fost sechestrate într-un dosar penal de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor, vizându-l pe fostul director al Companiei Naţionale Poşta Română, Dan Mihai Toader.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Pe lângã combaterea evaziunii fiscale şi creşterea gradului de colectare voluntarã, ANAF îşi propune şi sã recupereze sumele stabilite ca prejudiciu de cãtre instanţe în dosarele penale. În acest sens, prin Serviciul sãu de executãri silite cazuri speciale, ANAF organizeazã, pe 17 iunie, primele licitaţii privind valorificarea a şase bunuri imobile sechestrate, reprezentând terenuri evaluate la peste 8,8 milioane de lei”, spune Lucian Heiuş. 


Bunurile în cauză au fost sechestrate în baza unei decizii definitive pronunţate de instanţă, într-un dosar penal de luare de mită şi complicitate la spălarea banilor, vizându-l pe fostul director al Companiei Naţionale Poşta Română, Dan Mihai Toader. 

Potrivit şefului ANAF, de la începutul anului, din valorificarea bunurilor sechestrate ca urmare a dosarelor penale, ANAF a reuşit sã recupereze aproximativ 60 de milioane de lei.

”Vom continua acţiunile pentru recuperarea acestor prejudicii stabilite de instanţele de judecată”, mai spune Lucian Heiuş.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.