Comunitatea internaţională trebuie să facă mai mult pentru a combate impactul economic al crizei provocate de Covid-19, a afirmat luni directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, ea cerând public Băncii Mondiale să accelereze acordarea de împrumuturi ţărilor africane care sunt puternic afectate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În această săptămână au loc, în format virtual, reuniunile anuale ale FMI şi Băncii Mondiale, cea mai presantă chestiune fiind cum pot fi susţinute statele care au probleme.

"Vom continua să exercităm presiuni pentru a face şi mai mult", a declarat Georgieva, în timpul unui summit online FT Africa.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”Voi implora pentru acordarea şi mai multr subvenţii pentru ţările africane. Banca Mondială are capacitatea de acordare a granturilor. Poate că puteţi face şi mai mult ... iar donatorii bilaterali pot face mai mult în această privinţă ”, a spus Georgieva într-o etalare publică neobişnuită a neînţelegerilor dintre cele două mari instituţii financiare internaţionale.

Nu a fost disponibil niciun comentariu imediat din partea Băncii Mondiale.

Georgieva a declarat săptămâna trecută că FMI a acordat statelor africane 26 de miliarde de dolari sub formă de sprijin rapid, de la începutul crizei, dar lipsa creditelor private face ca regiunea să se confrunte cu un deficit de finanţare de 345 miliarde de dolari până în 2023.

Pandemia, prăbuşirea preţurilor mărfurilor şi o invazie de lăcuste au afectat în mod deosebit Africa, punând un număr suplimentar de 43 de milioane de oameni în pericol de sărăcie extremă, potrivit estimărilor Băncii Mondiale.

Statele africane au raportat peste 1 milion de cazuri de coronavirus şi aproximativ 23.000 de decese.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.