Lucrările de construcţii au crescut cu 32,7% în august, pe serie brută, faţă de aceeaşi lună a anului trecut, nivel scăzut faţă de cel din luna precedentă, potrivit datelor publicate, marţi, de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În iulie, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, lucrările de construcţii au crescut cu 41%, pe serie brută, nivel crescut faţă de cel din luna precedentă.

În august, faţă de luna corespunzătoare a anului precedent, volumul lucrărilor de construcţii a crescut, atât ca serie brută, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 32,7%, respectiv cu 35%

Pe elemente de structură au fost înregistrate creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii noişi lucrărilor de întreţinere şi reparaţii curente (+36,6% fiecare) şi lucrărilor de reparaţii capitale (+ 1,1%).

Pe obiecte de construcţii, seria brută evidenţiază creşteri ale volumului lucrărilor de construcţii astfel: clădiri nerezidenţiale cu 50,4%, clădiri rezidenţiale cu 31% şi la construcţii inginereşti cu 25,5%.

În primele 8 luni, volumul total al lucrărilor de construcţii, ca serie brută, a crescut cu 27%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

În 2018, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total, ca serie brută, cu 4,1%.

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.