Sebastian Burduja, ministrul Energiei, anunţă că se întâlneşte miercuri şi joi, la Bruxelles, cu trei comisari europeni: Kadri Simson, comisar european pentru energie; Wopke Hoekstra, comisar european pentru politici climatice; şi Didier Reynders, comisar european pentru justiţie şi competiţie dar şi cu Celine Gauer, coordonatoarea PNRR la nivel european. El arată că temele de discuţie includ situaţia sectorului energetic românesc şi pregătirile pentru iarnă, inclusiv sprijinul României pentru Republica Moldova, programul nuclear civil românesc, inclusiv reactoarele modulare de mici dimensiuni (SMR) dar şi măsurile de sprijin pentru cetăţeni şi companii, schema de compensare-plafonare şi legislaţia pentru eolian offshore în Marea Neagră.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Tur de forţă la Bruxelles. Astăzi şi mâine voi avea întrevederi cu trei comisari europeni: Kadri Simson, comisar european pentru energie; Wopke Hoekstra, comisar european pentru politici climatice; şi Didier Reynders, comisar european pentru justiţie şi competiţie. De asemenea, astăzi am o întâlnire importantă cu doamna Celine Gauer, care coordonează PNRR la nivel european”, anunţă ministrul Energiei pe Facebook.

Sebastian Burduja arată că ”temele de discuţie includ situaţia sectorului energetic românesc şi pregătirile pentru iarnă, inclusiv sprijinul României pentru Republica Moldova; programul nuclear civil românesc, inclusiv reactoarele modulare de mici dimensiuni (SMR); măsurile de sprijin pentru cetăţeni şi companii, schema de compensare-plafonare; legislaţia pentru eolian offshore în Marea Neagră; stadiul reformelor şi investiţiilor din PNRR; şi, desigur, situaţia şi perspectivele exploatării cărbunelui în Valea Jiului şi la Complexul Energetic Oltenia”.

”Suntem aici cu date şi argumente concrete. Ştim unde mai avem de lucru. România e apreciată la cel mai înalt nivel în Uniunea Europeană. Trebuie să ne respectăm promisiunile şi să apărăm interesele românilor”, mai spune Burduja.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.