Schneider Electric a numit-o pe Gwenaelle Avice-Huet în funcţia de Executive Vice President of Europe Operations, începând din septembrie 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Schneider Electric a numit-o pe Gwenaelle Avice-Huet în funcţia de Executive Vice President of Europe Operations, începând din septembrie 2023. În noul ei rol, Gwenaelle Avice-Huet va fi responsabilă de întregul portofoliu de business al Schneider Electric în operaţiunile europene, urmărind contribuţia companiei la dezvoltarea agendei UE pentru accelerarea transformării ecologice şi digitale a Europei”, anunţă compania.

Ea s-a alăturat Schneider Electric în 2021 în calitate de Senior-Vice President Corporate Strategy, înainte de a intra în Comitetul executiv în calitate de Chief Strategy and Sustainability Officer.

Înainte de a se alătura Schneider Electric, Gwenaelle Avice-Huet a lucrat la Engie (fostă GDF SUEZ) în diferite roluri, de la Senior Vice-President of European and Regulatory affairs, până la conducerea operaţiunilor legate de energia din surse regenerabile. În ultimul său rol, ea a făcut parte din Comitetul executiv al Engie, fiind Chief Executive Officer al Engie America de Nord şi responsabilă pentru energiile din surse regenerabile la nivel Mondial.

Gwenaelle Avice-Huet şi-a început cariera la Centrul Naţional pentru Cercetare Ştiinţifică din Franţa şi la Comisia pentru Energie Atomică din Franţa, înainte de a se alătura Băncii Mondiale la Washington D.C. în funcţia de consultant. Ea a lucrat, de asemenea, pentru serviciul prim-ministrului francez în cadrul Secretariatului General pentru Afaceri Europene cu responsabilităţi asupra problemelor legate de energie şi competitivitate, dar a fost şi consilier în domeniul energiei şi schimbărilor climatice pentru diverşi miniştri.

Ea este în Consiliul de administraţie al Air France-KLM din mai 2021. Deţine o diplomă în fizică şi chimie de la Ecole Normale Supérieure Paris-Saclay, o diplomă postuniversitară în chimie moleculară de la Ecole Polytechnique din Franţa şi o diplomă de inginerie de la Corps des Ponts et Chaussées. De asemenea, a fost nominalizată în categoria „Young Global Leader” de către Forumul Economic Mondial.

Gwenaelle se va muta din Statele Unite în Europa, cu ocazia numirii sale în această funcţie.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.