Petru Văduva a renunţat la postul de director general al transportatorului naţional de gaze Transgaz, invocând ”motive personale”, iar consiliul de administraţie al companiei l-a numit director general interimar pe Ion Sterian, actualul şef al board-ului, arată un comunicat al companiei transmis marţi seara Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atât Văduva, cât şi Sterian şi-au început mandatele în anul 2013.

”În şedinţa din data de 16 mai 2017, Consiliul de Administraţie al Transgaz a luat act de declaraţia de renunţare la calitatea de director general a domnului Petru Ion Văduva, calitate care ar fi încetat de drept la data de 3 iunie 2017”, arată un comunicat al Transgaz.

Potrivit companiei, Văduva a renunţat la calitatea de director general din motive personale, dar continuă mandatul de administrator neexecutiv.

”Până la finalizarea procedurii de selecţie conform OUG nr.109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, cu modificările şi completările ulterioare, Consiliul de Administraţie al Transgaz a numit în funcţia de director general interimar pe Ion Sterian”, se menţionează în comunicat.

Într-un interviu acordat recent agenţiei News.ro, ministrul Economiei, Mihai Tudose, se declara mulţumit de modul în care este administrată Transgaz, companie aflată în subordinea ministerului.

Transgaz (simbol bursier TGN) a avut în primul trimestru un profit net de 320,1 milioane lei, în creştere cu 86% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Veniturile din activitatea de exploatare au crescut cu 37%, la 638,6 milioane lei.

Transgaz este controlată de stat, prin Ministerul Economiei, care deţine 58,5% din acţiuni. Compania este listată la Bursa de Valori Bucureşti şi are o valoare de piaţă de 4,9 miliarde lei (1,1 miliarde euro).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.