Şantierul Naval Damen Galaţi anunţă că a inaugurat o nouă linie robotizată PEMA pentru fabricarea micro-panourilor, recent livrată şi pusă în funcţiune.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Experţi din industria navală au declarat pentru News.ro că o ”astfel de investiţie se ridică la câteva milioane de euro”.

”Pe 27 noiembrie, Şantierul Naval Damen Galaţi a fost gazda unui eveniment de top prilejuit de inaugurarea unei noi investiţii: linia robotizată PEMA pentru fabricaţia micro-panourilor, recent livrată şi pusă în funcţiune. Ceremonia a fost oficiată de ambasadorul Regatului Ţărilor de Jos în România, E.S. dna. Willemijn van Haaften”, anunţă şantierul.

Înaltul oficial a subliniat faptul că Şantierul Damen de la Galaţi are un rol important în dezvoltarea mediului de afaceri local şi naţional din industria navală şi reprezintă un model de business de performanţă, care pune accent atât pe progresul tehnologic, cât şi pe valorificarea resursei umane.

”Grupul Damen se numără printre companiile care au ales să evolueze şi să se adapteze pentru a satisface cerinţele unei pieţe aflate în continuă schimbare. Având ca obiectiv principal transformarea sa în cel mai sustenabil constructor de nave din lume, grupul investeşte masiv în digitalizare şi automatizare, devenite factori-cheie pentru inovaţie şi succes. La şantierul său din Galaţi, Grupul a investit peste 140 milioane euro de la preluarea acestuia în 1999 şi până în prezent. Nivel ridicat de competitivitate a şantierului în această piaţă globalizată este dovada clară că tradiţia celor 130 de ani în construcţii navale rămâne o constantă la mila 80 a Dunării”, anunţă grupul.

Ultima investiţie adăugată şantierului gălăţean constă într-un echipament specific pentru fabricaţia robotizată a micro-panourilor, investiţie impusă de necesitatea îmbunătăţirii eficienţei şi asigurării unei mai bune calităţi a procesului de sudare.

Investiţia este destinată execuţiei de panouri metalice de diferite forme şi dimensiuni până la maximum 12 x 3m şi cuprinde o Staţie de Asamblare a Osaturilor PEMA (SAM), un Portal de Sudare Robotizată (VRWP-C), un Portal de Servicii (SP), precum şi platforma de sudură cu lanţ pentru transportul panourilor. Linia PEMA Micro Panel este proiectată pentru panouri şi osaturi plate cu direcţii de rigidizare variabile.

Investiţia în noul sistem a fost finanţată de Exim Banca Românească.

  Înfiinţat în urmă cu peste nouăzeci de ani, Grupul de şantiere navale Damen oferă soluţii la nivel global în domeniul maritim la nivel global asigurând servicii de proiectare, construcţie, conversie şi reparaţii nave precum şi componente pentru industria maritimă.

Damen operează 35 de şantiere navale aflate pe 5 continente şi susţinute de o reţea mondială de vânzări şi servicii. Damen Shipyards Group are peste 12.500 de angajaţi.

Cu o suprafaţă de 55 de hectare şi având aproximativ 1.500 de angajaţi, Şantierul Naval Damen Galaţi se numără printre cele mai mari unităţi de producţie din cadrul Grupului olandez Damen.

Grupul Damena preluat Şantierul Naval Damen Galaţi în 1999. Începând cu anul 1999, Şantierul Naval Damen Galaţi a livrat peste 500 de nave clienţilor din întreaga lume (printre acestea, mai mult de 30 de nave militare construite pentru 13 ţări diferite, inclusiv ţări membre ale NATO şi UE).

Portofoliul companiei include nave de patrulare, nave offshore, feriboturi, drage şi barje, super-iahturi, nave militare şi remorchere.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.