Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat miercuri contractul de finanţare pentru proiectul de construcţie a bazei Salvamont de la Păltiniş, proiect în valoare de aproape 3,6 milioane de lei, iar Ministerul Turismului va finanţa 85% din valoarea investiţiei de bază, adică 2,3 milioane de lei, artaă un comunicat al ministerului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul Bogdan Trif a efectuat o vizită la Sibiu, unde alături de mai mulţi reprezentanţi ai autorităţilor locale a mers în zona în care va fi construit un punct Salvamont ce va deservi pârtiilor de schi şi traseelor montane din staţiunea Păltiniş.

“Investiţiile în turism fac parte din programul de guvernare, iar acestea sunt prioritare pentru dezvoltarea sectorului de turism din ţara noastră. Iată că, săptămâna trecută am semnat un contract de finanţare la Ocna Sibiului pentru extinderea şi modernizarea Parcului Balnear şi Parcului Gării din localitate, iar astăzi am revenit la Sibiu pentru încă un contract de modernizare a infrastructurii turistice. Vorbim, de data aceasta, de construirea unui punct Salvamont aici, în staţiunea Păltiniş, care va conţine tot ceea ce este necesar pentru acordarea primului ajutor: de la camere de cazare pentru salvamontişti, la punct de prim-ajutor, garaj sau camere special destinate pentru echipele de intervenţie”, a declarat Trif.

El a mai spus că acesta este un proiect în valoare de aproape 3,6 milioane de lei, iar Ministerul Turismului va finanţa 85% din valoarea investiţiei de bază, adică 2,3 milioane de lei.

Procentul de finanţare a fost stabilit având în vedere că Păltinişul este staţiune turistică de interes local, iar în acest caz Ministerul poate asigura 85% din valoarea investiţiei de bază pentru proiectele autorităţilor locale, potrivit ministrului.

Proiectul ”Bază salvare salvamont în staţiunea Păltiniş, municipiul Sibiu” va fi realizat în următoarele 24 de luni.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.