Grupul francez Saint-Gobain a anunţat marţi că va construi a doua linie de producţie a plăcilor de gips-carton la Turda, România, investiţie de 45 de milioane euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Saint-Gobain anunţă construirea celei de-a doua linii de producţie a plăcilor de gips-carton la Turda, România. Această investiţie, de aproximativ 45 de milioane euro, vizează creşterea considerabilă a capacităţii de producţie a plăcilor din gips-carton pentru a satisface nevoile în creştere ale pieţei din România şi din ţările Europei Centrale şi de Est, dar şi pentru consolidarea poziţiei de lider a Grupului Saint-Gobain pe pieţele de construcţii uşoare”, a informat compania.

Noua linie va fi operaţională în aprilie 2023.

În România, Saint-Gobain are aproximativ 1.800 de angajaţi şi oferă o gamă largă de soluţii şi sisteme, cu 22 de linii de producţie pentru plăci de gips-carton, ipsosuri, vată minerală de sticlă şi bazaltică, mortare, sticlă pentru construcţii, vitraje auto şi abrazivi în 12 situri industriale.

”La Saint-Gobain ne-am asumat misiunea de a susţine comunitatea din care facem parte, astfel că, prin această investiţie, ne reafirmăm angajamentul pentru partenerii şi clienţii noştri din România şi regiunea Europei de Est. Suntem o companie internaţională, dar şi multi-locală, pe deplin integrată în pieţele în care activăm pentru a le susţine vitalitatea economică şi a contribui la construirea unei lumi mai echitabile şi mai durabile, deschise şi antrenante. Pentru Saint-Gobain, a produce local înseamnă a produce sustenabil, iar noua investiţie, cât şi investiţiile anterioare realizate în România, contribuie la scăderea semnificativă a amprentei de carbon, prin intermediul soluţiilor oferite ce ajută la îmbunătăţirea eficienţei energetice a clădirilor, cât şi prin reducerea transportului din alte ţări, ceea ce susţine obiectivul nostru de a atinge nivelul de zero emisii nete de carbon până în 2050”, spune Ovidiu Păscuţiu, CEO, Grupul Saint-Gobain în România.

Saint-Gobain proiectează, produce şi distribuie materiale şi soluţii pentru pieţele de construcţii, mobilitate, medicină şi alte aplicaţii industriale. Grupul a avut vânzări de 38,1 miliarde euro în 2020 la nivel global şi peste 167.000 de angajaţi care activează în 70 de ţări.

Grupul s-a angajat să atingă neutralitatea emisiilor de carbon până în 2050.

În România, Saint-Gobain furnizează produse şi soluţii din gamele Abrasives, Building Glass, Pietta Glass Working, Sekurit, ISOVER, PAM, Rigips şi Weber, cumulând aproximativ 1.800 de angajaţi în 12 situri industriale situate în Brăneşti, Călăraşi, Ploieşti, Satu-Mare, Turda, Suceava şi Vălenii de Munte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.