Operatorul aerian low-cost Ryanair a raport pierderi de 273 de milioane de euro pentru perioada aprilie-iunie, avertizând că mediul de afaceri este în continuare dificil şi că ar putea încheia anul fiscal ”undeva între o pierdere mică sau un rezultat zero”, din cauza restricţiilor legate de Covid-19, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În intervalul similar al anului trecut, Ryanair a raportat pierderi de 185 de milioane de euro.

“Covid-19 continuă să provoace haos în afacerile noastre,” a afirmat directorul general al Ryanair, Michael O’Leary, într-un comunicat.

În acelaşi timp, costurile operaţionale au crescut, înrăutăţind bilanţul companiei. În anul încheiat în iunie, costurile au urcat cu 116%, alimentate de costurile mai mari ale carburantului şi taxele de aeroport şi ale rutelor.

Cu toate acestea, O’Leary se aşteaptă ca traficul aerian să se intensifice în următoarele săptămâni, de la peste 5 milioane de pasageri în iunie la peste 10 milioane în august, dacă nu vor apărea noi piedici legate de Covid-19 în Europa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.