Lanţul farmaceutic Ropharma vrea să ia, împreună cu societăţile Ropharma Logistic, Teo Health, Bioef şi Aesculap Prod, un împrumut la termen de la ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucureşti în sumă de 2 milioane euro pentru refinanţarea unor investiţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Subiectul va fi aprobat în Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor din 24 februarie, potrivit convocatorului transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

De asemenea, pe ordinea de zi de află "aprobarea garantării creditelor contractate de către societate de la ING Bank NV Amsterdam Sucursala Bucureşti cu garanţiile constituite deja, care se pot extinde, menţine sau reînnoi şi asupra noilor credite, precum şi cu alte bunuri mobile sau imobile aflate în patrimoniul societăţii, în funcţie de negocierile cu banca".

Pe primele nouă luni din 2019, Ropharma a realizat venituri din exploatare de 402,5 milioane lei şi un profit net de 2,66 milioane lei.

Lanţul farma controlat de omul de afaceri Mihai Miron a realizat în 2018 vânzări nete mai mari cu 19%, de 400,49 milioane lei şi un profit net de 7,11 milioane lei, în creştere cu 17%.

Compania are o capitalizare de 143,15 milioane lei şi aproape 900 de salariaţi.

Principalii concurenţi ai Ropharma, în România, sunt Catena, Sensiblu, Dona şi Help Net.

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.