Romcarbon Buzău (simbol bursier ROCE), producător de ambalaje din plastic, a anunţat că a semnat un memorandum de înţelegere cu Swancor Holding Co.Ltd pentru dezvoltarea unei noi activităţi de reciclare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Romcarbon SA informează piaţa cu privire la semnarea unui acord (Memorandum of Understanding) cu SWANCOR HOLDING Co.Ltd. pentru dezvoltarea unei noi activităţi de reciclare. Colaborarea cu Swancore are ca scop dezvoltarea pe teritoriul Uniunii Europene a activităţii de reciclare a materialelor termorigide”, se arată într-un anunţ transmis luni de companie Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Swancor este o companie înfiinţată în anul 1992, cu fabrici în Nantou, Shanghai, Tianjin, Jiangsu şi Malaezia, orientată spre tehnologie şi care se concentrează pe cercetare şi dezvoltare inovatoare. Grupul de firme Swancore se ocupă în principal de producţia de compozite chimice fine şi fibră de carbon, produsele sale fiind furnizate în peste 30 de ţări.

”Participarea Romcarbon în cadrul acestui parteneriat face parte din eforturile companiei de dezvoltare a activităţii sale de reciclare şi de aliniere la principiile economiei circulare. Compania şi-a extins/intensificat eforturile de scalare a activităţii curente de reciclare, pe măsură ce obiectivele europene şi globale de decarbonizare s-au definit. Astfel, colaborarea cu Swancor este un pas firesc, în contextul în care semnele schimbărilor climatice au devenit vizibile şi reducerea emisiilor de carbon nu mai este doar o problemă de mediu, ci are şi un impact economic solid, toate industriile ţintind către emisii nete zero şi către o funcţionare durabilă”, menţionează compania.

Compania Romcarbon este listată la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) cu simbolul ROCE şi are o capitalizare de 100,1 milioane lei. Compania este procesator de mase plastice cu experienţă în prelucrarea polietilenei, polipropilenei, PVC-ului, polistirenului.

Romcarbon a avut în primele nouă luni ale anului  venituri de 229,98 de milioane de lei, în scădere cu 20% faţă de perioada similară din 2022. Compania a avut o pierdere de 906.030 lei, faţă de un profit de 13,4 milioane lei.

Principalele societăţi cu activităţi de producţie ale Grupului Romcarbon sunt Romcarbon SA şi Livingjumbo Industry SA, deţinând 82%, respectiv 14% din totalul activelor imobilizate. Din grup fac parte şi companii prestatoare de alte activităţi: RC Energo Install SRL, Infotech Solutions SRL, Recyplat Ltd Cipru, Eco Pack Management SA.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.