Piaţa imobiliară din Dubai este în plină expansiune, înregistrând o creştere cu 61,7% a numărului de tranzacţii imobiliare în 2022 faţă de 2021, arată datele dezvoltatorului imobiliar Sobha din Dubai, potrivit căruia românii au cumpărat apartamente de 75 milioane euro în primele şapte luni, de la acest dezvoltator.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În contextul inflaţionist şi geopolitic actual, tot mai mulţi investitori îşi îndreaptă atenţia spre piaţa imobiliară din Dubai, unul dintre cele mai cosmopolite, dar şi cele mai sigure oraşe din lume. În luna iulie a anului curent, de exemplu, în Dubai s-au înregistrat nu doar cele mai multe tranzacţii imobiliare lunare, ci acestea au atins şi cea mai mare valoare din ultimii 13 ani (aproximativ 5,6 miliarde euro), comparativ cu aceeaşi perioadă a anilor trecuţi. Şi românii se află pe lista celor interesaţi de Dubai, Sobha, dezvoltator imobiliar din Dubai, raportând anul acesta vânzări de 75 de milioane de euro către cetăţenii români”, anunţă compania

Piaţa imobiliară din Dubai e în plină expansiune, înregistrând o creştere de 61,7% a numărului de tranzacţii imobiliare în 2022 vs. 2021.

Conform statisticilor oficiale, luna trecută s-au înregistrat 7.138 tranzacţii imobiliare în Dubai, în valoare totală de circa 5,6 miliarde euro (20,8 miliarde AED).

Per total, în primele 7 luni ale anului în curs, preţurile apartamentelor din Dubai au crescut cu aproximativ 7%, potrivit unui studiu Betterhomes. Se estimează că preţurile vor continua să crească, mai ales pe proiectele off-plan cu livrare în 2025-2026.

Sobha dezvoltă un întreg cartier în zona Meydan, cu multiple facilităţi pentru cei care vor locui acolo. Cartierul Sobha Hartland va avea 40% din spaţiu ocupat cu zone verzi, plajă privată de 1,8 km lungime, canal cu apă, restaurante şi cafenele, magazine, săli de sport, locuri de joacă pentru copii, piscine, 2 şcoli internaţionale care sunt deja funcţionale.

“Colaborez de un an cu dezvoltatorul Sobha, reprezentându-i în România, după ce şi eu am achiziţionat 3 apartamente în complex anul trecut. Am intermediat pentru Sobha vânzări de peste 17 milioane de euro doar în ultimele 5 luni, iar acum aşteptăm cu toţii lansarea noului proiect Sobha Heights, unde există deja o listă de aşteptare pentru apartamente”, a declarat Răzvan Pascu, reprezentant Sobha în România.

Preţurile la Sobha Hartland încep de la 420.000 euro, iar cele mai vândute sunt apartamentele cu 2 camere (în rate pe 5 ani, câte 10% la fiecare 6 luni).

Conform datelor furnizate de dezvoltator, cele mai vândute apartamente au fost cele cu 2 camere, unde preţurile pornesc de la 420.000 euro pentru un apartament cu un living şi un dormitor, cu o suprafaţă de circa 80 mp. Iar în ultimele luni atenţia investitorilor români s-a îndreptat spre locuinţe mai mari, de 3 şi 4 camere, ale căror preţuri pornesc de la 520.000 euro pentru 3 camere şi 775.000 euro pentru 4 camere. Toate se achită în rate pe 5 ani, câte 10% la fiecare 6 luni, iar avansul pentru rezervare este de 2%.

”Denumit adesea “Noua Elveţie”, graţie neutralităţii politice pe care a dovedit-o de-a lungul timpului, mai ales în ceea ce priveşte depozitarea averilor oamenilor de afaceri de pretutindeni, Dubaiul oferă numeroase motive pentru care investitorii de pretutindeni au luat în considerare în ultimii 2 ani să îşi îndrepte atenţia spre Emiratele Arabe Unite. Printre principalele motive se află faptul că nu există taxe şi impozite pe proprietate şi trebuie achitată către Guvern o singură taxă de 4% din valoarea imobilului, un fel de taxă de intabulare. De asemenea, pentru proiectele off-plan ratele se plătesc în conturi escrow, ceea ce înseamnă că sumele de bani nu ajung la dezvoltator decât în momentul în care aceşta termină de construit pe faze de proiect, banii investitorilor fiind astfel garantaţi de Guvern. Totodată, randamentul net pe termen lung al închirierilor de locuinţe în Dubai poate ajunge până la 15% pe proiectele achiziţionate off-plan”, spune dezvoltatorul.

Varianta de plată în rate pe 5 ani (inclusiv 2 ani după predarea imobilului) până în 2027, fără dobândă, este o altă facilitate de care clienţii pot beneficia în momentul achiziţiei unui apartament la Sobha, precum şi posibilitatea de a obţine rezidenţă şi rezidenţă fiscală în Dubai, dacă se doreşte.

 

 

 

 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.