Platforma de investiţii ROCA Investments, parte din Impetum Group, a anunţat luni că intră în acţionariatul Bico Industries, cel mai mare producător de armături din fibră de sticlă din ţară, alături de care vrea să ajungă unul dintre primii trei jucători la nivel european din industria de fibră de sticlă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"ROCA Investments, parte din Impetum Group, o soluţie de capital, parteneriat şi management pentru consolidarea afacerilor româneşti care au un viitor valid, se alătură acţionariatului Bico Industries, liderul pieţei de plasă din fibră de sticlă din estul Europei şi cel mai mare producător autohton de armături din fibră de sticlă. Parteneriatul este pentru ROCA Investments o oportunitate de a contribui la consolidarea exporturilor româneşti pe această nişă industrială, fiind vorba de un domeniu de activitate cu cerere susţinută", a anunţat luni platforma de investiţii.

Bico are o cotă de piaţă estimată la 35% la nivel naţional şi 5% în Europa.

„Odată cu Bico Industries trecem la nivelul următor; este vorba de o companie cu perspective internaţionale de scalare şi cu un avans admirabil pe piaţa din Europa, către care direcţionează deja 28% din totalul producţiei. Vom pune umărul ca împreună să devenim unul dintre primii trei jucători la nivel european din industria de fibră de sticlă”, a declarat Ionuţ Bindea, investment manager ROCA Investments.

Bico Industries este o companie stabilă financiar şi profitabilă, potrivit ROCA.

"Odată cu implicarea ROCA Investments este validat un plan de investiţii pe cinci ani, menit să majoreze capacitatea de producţie a companiei şi profitul de aproape trei ori. De altfel, în contextul în care cifra de afaceri în sectorul industrial a scăzut considerabil, şi deşi a fost obligată ca în perioada lunii aprilie 2020 să îşi îngheţe activitatea de producţie, Bico Industries a înregistrat în 2020 o creştere de 5% a rezultatului EBITDA comparativ cu perioada similară a anului trecut", arată reprezentanţii ROCA Investments.

Bico are peste 200 de angajaţi.

"Considerăm acest moment drept o validare a competenţelor echipei BICO Industries prin intrarea în elita business-ului autohton”, a declarat Mihai Bîrliba, acţionar majoritar Bico Industries.

Bico Industries este liderul pieţei de plasă din fibră de sticlă din estul Europei. Principalele sale produse sunt plasa din fibră de sticlă pentru armarea şi ranforsarea termosistemelor şi a placărilor cu rigips, precum şi colţare (atât metalice cât şi din plastic) cu plasă, comercializate in special sub brandul propriu, Hitrom, atât pe piaţa din România cât şi din străinătate.

Turbotex, cea mai nouă linie de producţie Bico Investments, recent deschisă la Piatra Neamţ ca urmare a unei investiţii de peste 1,5 milioane euro, este complet automatizată şi integrată. Prin cele două puncte de lucru pe care le deţine, compania are capacităţi de producţie complete: linii de urzire, linii de ţesut, linii de tricotat şi linii de apretare. Linia Turbodex permite producţia de materiale complexe, respectiv: plase duble, plase izolate cu pâslă, plase laminate cu folie de aluminiu, şi nu doar. 

ROCA Investments este o nouă specie de private equity care oferă soluţii de capital, parteneriat şi management, dedicate IMM-urilor româneşti dintr-o arie largă de domenii de activitate, care au un viitor valid, dar traversează un moment dificil care ameninţă să întrerupă cursul organic al businessului.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.