ROCA Industry, holding de materiale de construcţii din România, anunţă finalizarea tranzacţiei pentru achiziţia a 70% din capitalul social al Workshop Doors SRL, preţul pentru achiziţie fiind 30 de millioane lei, anunţă holdingul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Holdingul de materiale de construcţii ROCA Industry anunţă finalizarea tranzacţiei pentru achiziţionarea a 70% din capitalul social al Workshop Doors. Preţul tranzacţiei este de 30 milioane lei. Conform termenilor tranzacţiei, holdingul are posibilitatea de a achiziţiona un pachet suplimentar de 30% din părţile sociale emise de Workshop Doors”, anunţă holdingul.

Workshop Doors, prezentă pe piaţa uşilor de interior începând cu anul 2009, operează cu două facilităţi de producţie, situate în Reghin şi Petelea, judeţul Mureş. În ultimul exerciţiu financiar, aferent anului 2023, compania a realizat o cifră de afaceri estimată la 48,8 milioane lei şi EBITDA de peste 12 milioane lei, exportând o proporţie semnificativă din producţia sa proprie.

„Această achiziţie subliniază angajamentul ferm al ROCA Industry de a-şi consolida poziţia pe piaţa producătorilor de materiale de construcţii prin adăugarea unui nou jucător important în holding. Experienţa în sectorul uşilor de interior, acumulată în ultimii ani de echipa ROCA Industry prin intermediul Eco Euro Doors, dar şi know-how-ul fondatorului Workshop Doors, care rămâne alături de noi, reprezintă o premisă a succesului pentru îmbunătăţirea proceselor atât la nivel operaţional, comercial, cât şi a canalelor de aprovizionare. Prin aceast pas, intrăm într-un stadiu nou de dezvoltare şi scalare a holdingului, având capacitatea de a crea un jucător de referinţă la nivel european“, declară Ionuţ Bindea, CEO ROCA Industry.

Prin această achiziţie, holdingul vizează, în viitor, o posibilă fuziune între Workshop Doors şi Eco Euro Doors, cel mai mare producător român de uşi destinate construcţiilor rezidenţiale, păstrându-şi opţiunile deschise cu privire la organizarea viitorului jucător european, care să permită amplificarea capacităţii de producţie şi diversificarea portofoliul cu produse noi pe piaţa din România, dar şi la nivel european.

Procesul de achiziţie a fost iniţiat în 18 august 2023, prin intermediul Eco Euro Doors, aceasta cedând ulterior către ROCA Industry contractul de vânzare-cumpărare.

Portofoliul ROCA Industry se extinde la un total de 9 companii cu potenţial de lideri regionali. ROCA Industry continuă şi în 2024 strategia de consolidare a portofoliului, prin creştere organică, dar şi procese de mergers & acquisitions (M&A), care să ducă la extinderea activităţilor comerciale ale companiilor sale.

În plin proces de tranziţie către piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti, ROCA Industry ajunge, prin finalizarea achiziţiei, la un portofoliu de 9 companii cu potenţial de lideri regionali în sectoarele în care activează.  

ROCA Industry este holdingul industrial deţinut majoritar de ROCA Investments, companie de private equity din România. Holdingul deţine, direct şi indirect, un număr de 9 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul si cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticlă si singurul producător autohton de armături din fibră de sticlă), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), WORKSHOP DOORS (al doilea cel mai mare producător român de uşi destinate constructiilor rezidentiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanţi producători de cabluri electrice), precum si producătorii de fibra de sticla Terra, Europlas si Iranga, prin intermediul BICO Industries.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.