Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite se află în primele etape ale unei campanii de pregătire a pieţelor pentru reducerea achiziţiilor lunare de active în valoare de 120 de miliarde de dolari efectuate pentru stimularea economiei, relatează CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comentariile oficialilor Fed din ultimele câteva săptămâni sugerează că aspectul reducerii achiziţiilor de active ar putea fi discutat de îndată ce se va reuni Comitetul Federal al Pieţelor Deschise, săptămâna viitoare, iar Fed ar putea fi pe drumul cel bun pentru a începe reducerile activelor mai târziu în acest an sau la începutul anului viitor.

Cel puţin cinci oficiali ai Fed au comentat public cu privire la probabilitatea acestor discuţii din ultimele săptămâni, printre care Patrick Harker, preşedintele Rezervei Federale din Philadelphia, Robert Kaplan din Dallas, vicepreşedintele Fed pentru supravegherea băncilor Randal Quarles şi preşedintele Fed Cleveland, Loretta Mester, ale cărei comentarii la CNBC au venit după raportul lunar referitor la locurile de muncă, publicat vineri.

”Pe măsură ce economia continuă să se îmbunătăţească şi o vedem în date şi ne apropiem de obiectivele noastre ... vom purta discuţii despre poziţia noastră generală, inclusiv programele noastre de cumpărare a activelor şi inclusiv ratele dobânzii noastre”, a spus Mester vineri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.