Rezerva Federală a Statelor Unite a anunţat că va organiza luni o şedinţă cu uşile închise a consiliului guvernatorilor, conform procedurilor accelerate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

 Întâlnirea de la ora 11:30 a.m. (17:30 ora României) va analiza în primul rând şi va determina dobânzile pentru avansuri şi cu discount care vor fi percepute de băncile Rezervei Federale, a spus Fed într-un comunicat.

Banca centrală nu a oferit alte detalii, dar anunţul vine după prăbuşirea de vineri a Silicon Valley Bank, care este cel mai mare eşec al unei bănci de la criza financiară din 2008.

Cazul a zguduit pieţele globale, a dus la scăderea puternică a acţiunilor bancare şi i-a lăsat pe antreprenorii din California să îşi facă griji cu privire la modul în care vor plăti salariile angajaţilor.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.