Retailerul rus de produse alimentare premium Vkusvill a lansat vânzări de produse în Dubai prin intermediul aplicaţiei YallaMarket, pentru a-i servi pe numeroşii ruşi care s-au mutat în Emiratele Arabe Unite, căutând un refugiu sigur faţă de conflictul din Ucraina, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vkusvill, care a închis un magazin în Ţările de Jos în urmă cu un an, a lansat în 2022 teste de vânzări pentru clienţii din China şi din alte ţări care se învecinează cu Rusia, demonstrând schimbarea mai largă a afacerilor către pieţe care nu au vizat Moscova cu sancţiuni.

Serviciul de livrare expres de alimente YallaMarket din Dubai a fost fondat în urmă cu doi ani, de către antreprenori ruşi, a spus Vkusvill, iar aproximativ jumătate dintre utilizatorii săi din oraş sunt ruşi.

Vkusvill a spus că gama sa Dubai a început să apară pe agregatoare şi pieţele locale populare, deoarece încearcă să-şi extindă oferta acolo.

Operând peste 1.300 de magazine în 70 de oraşe ruseşti, Vkusvill a fost una dintre numeroasele companii ruseşti care au luat în considerare o ofertă publică iniţială (IPO) în 2022, înainte ca războiul din Ucraina să-îi zădărnicească ambiţiile.

Veniturile sale totale au crescut la 204,8 miliarde de ruble (2,72 miliarde de dolari) anul trecut, faţă de 162,2 miliarde de ruble în 2021.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.