Shein, gigantul de modă rapidă cu legături cu China, a depus în mod confidenţial documentele pentru o ofertă publică iniţială la Londra, deoarece se confruntă cu reacţii adverse în SUA, a declarat pentru CNBC o persoană apropiată problemei, citată de CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Persoanei i s-a acordat anonimatul pentru a vorbi liber despre discuţiile care sunt private.

Compania a depus în mod confidenţial o ofertă publică iniţială în SUA în noiembrie, dar a început să se uite către Londra după ce nu a reuşit să câştige sprijinul parlamentarilor americani.

Evenimente

24 octombrie - Eveniment News.ro - IMM-urile, Oxigen pentru România
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

Aleşii din SUA şi-au exprimat în mod repetat îngrijorarea cu privire la utilizarea muncii forţate în lanţul de aprovizionare al Shein şi la utilizarea de către aceasta a unei scutiri de la legea fiscală din SUA, cunoscută sub numele de minimis.

Conform prevederii, pentru pachetele evaluate la mai puţin de 800 USD nu sunt percepute taxe de import şi nu sunt supuse aceloraşi niveluri de supraveghere din partea autorităţilor vamale din SUA, care are sarcina de a verifica pachetele pentru a se asigura că articolele din regiunile interzise nu intră în ţară.

Shein ar prefera totuşi să se listeze la bursă în SUA, au declarat anterior persoane familiare cu problema, pentru CNBC, iar depunerea documentelor la Londra nu înseamnă că acolo va avea loc o oferăt publică iniţială.

Shein a solicitat anterior aprobarea Chinei pentru a se lista la bursa din SUA. Nu este clar dacă Beijingul a aprobat listarea la Londra. Shein a refuzat să comenteze pentru CNBC.

Reuters a raportat pentru prima dată că Shein a depus documentele în mod confidenţial la Londra. Shein, care a fost înfiinţată în China, a făcut eforturi mari pentru a se impune ca o companie ”globală”, mutându-şi sediul în Singapore în 2021. Cu toate acestea, marea majoritate a lanţului său de aprovizionare se află încă în China şi faptul că trebuia să solicite aprobarea Beijingului pentru a deveni publică în SUA, înseamnă că autorităţile de reglementare o consideră o companie chineză – şi ar putea exercita controlul asupra operaţiunilor şi datelor sale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.