Reprezentanta pentru Comerţ a Statelor Unite, Katherine Tai, a promis luni că înceapă eliminarea unor tarife impuse de fostul preşedinte Donald Trump Chinei, dar a presat în acelaşi timp Beijingul să discute ”sincer”, în următoarele zile, despre promisiunile nerespectate făcute în acordul comercial convenit cu Trump şi să oprească politicile industriale dăunătoare, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tai a declarat că Washingtonul va menţine toate opţiunile deschise pentru a împinge China să nu mai verse subvenţii de stat de miliarde de dolari în în industria sa de semiconductori, siderurgie şi alte industrii despre care Washingtonul afirmă că dăunează companiilor americane.

"Mai presus de orice, trebuie să ne apărăm - până la capăt - interesele noastre economice. Asta înseamnă să luăm toate măsurile necesare pentru a ne proteja împotriva valurilor de daune provocate de-a lungul anilor prin concurenţă neloială", a declarat Tai la un eveniment găzduit de Centrul pentru Studii Strategice şi Internaţionale, un grup de reflecţie din Washington.

Washingtonul este ”pregătit să implementeze toate instrumentele şi să exploreze dezvoltarea altora noi, inclusiv prin colaborarea cu alte economii şi ţări”, întrucât a trasat un nou curs pentru a schimba traiectoria dinamicii comerciale SUA-China, a spus ea. Â

Tai a spus că va avea ”în curând” o întâlnire virtuală cu vicepremierul chinez Liu He pentru a discuta despre acordul comercial”, în timp ce va începe un proces ”ţintit” pentru a relansa exceptarea unor importuri chineze de la tarifele punitive ale SUA, fiind posibil ca aceste exceptări să fie suplimentate.

Cu toate acestea, ea nu va exclude utilizarea de noi tarife pentru a împinge China să îndeplinească angajamentele din fază 1 a acordului comercial convenit cu Donald Trump, au declarat înalţi oficiali americani, vorbind cu condiţia anonimatului. "

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.