Grupul ungar MOL, unul din cei mai mari jucători pe piaţa benzinăriilor din România, ia în calcul să deschidă puncte de încărcare pentru maşini electrice în România, a declarat, joi, Zsolt Pethő, vicepreşedinte senior în cadrul MOL Group.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Vor exista staţii de încărcare pentru maşini electrice în România în benzinăriile MOL. Categoric, aceasta este direcţia. Vrem să fim prezenţi acolo unde clienţii au nevoie de acest serviciu. Analizăm toate oportunităţile în acest sens”, a declarat, joi, Zsolt Pethő, vicepreşedinte senior în cadrul MOL Group.

Acesta nu a precizat în ce oraşe şi nici când anume va fi implementat acest proiect.

”Trebuie să analizăm piaţa şi să vedem posibilităţile tehnice necesare implementării acestor staţii de încărcare”, a precizat Zsolt Pethő.

MOL are deja puncte de încărcare pentru maşini electrice în Ungaria şi Cehia.

Oficialul Grupului MOL afirmă că anticipează în regiune o creştere a consumului de carburanţi, inclusiv în România, Ungaria şi Slovacia.

”Ne pregătim pentru un preţ al barilului de 40-60 dolari în perioada următoare”, a subliniat reprezentantul Grupului MOL.

În regiune, numărul de maşini pe cap de locuitor este mai mic decât media în vestul Europei, astfel că oficialul MOL estimează un potenţial de creştere a consumului.

MOL şi-a majorat vânzările de motorină în România cu 15% în primele nouă luni ale acestui an, până la 355.000 tone, în timp ce vânzările de benzină au avansat cu 12%, până la 125.000 tone.

MOL are operaţiuni în peste 30 de ţări şi aproximativ 25.000 de angajaţi. Grupul controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice în Ungaria, Slovacia şi Croaţia.

Compania are o reţea de circa 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care peste 200 în România.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.