Directorul general al Renault, Luca de Meo, a declarat că producătorul francez de maşini se aşteaptă să producă în 2022 cu 300.000 de unităţi mai mică decât ar putea fi, ca urmare a deficitului global de cipuri, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Renault a produs anul trecut cu 500.000 de maşini mai puţine ca urmare a deficitului de cipuri.

În septembrie, firma de consultanţă AlixPartners a prognozat că deficitul de cipuri va costa industria auto venituri de 210 de miliarde de dolari.

”Situaţia de acum este încă destul de complicată”, a declarat de Meo vineri, pentru CNBC.

De Meo a spus că Renault se aşteaptă ca criza cipurilor să devină mai puţin severă în acest an, adăugând că ar trebui să se revină la ”o situaţie normală” în a doua jumătate a anului 2022.

Comentariile sale au venit în timp ce Renault a raportat vineri un profit net de 888 de milioane de euro pentru 2021, depăşind estimările.

Producătorul auto susţine că marja sa operaţională de 3,6% o pune cu doi ani înaintea propriului plan de ”revitalizare a revoluţiei”.

”Renault a revenit pe drumul cel bun”, a spus de Meo.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.