Compania Remat Călăraşi este cumpărător de bună credinţă şi a respectat toate normele legale cu privire la adjudecarea licitaţiei şi derularea contractului de vânzare-cumpărare, susţine compania, într-un comunicat remis miercuri News.ro, ca reacţie la ancheta DIICOT.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Peste 60 de percheziţii au avut loc, miercuri dimineaţă, în Bucureşti şi în nouă judeţe, într-un dosar al DIICOT vizând CFR Marfă şi privind vânzarea unor vagoane de tren de marfă la un preţ subevaluat. Prejudiciul în acest caz depăşeşte şase miloane de euro, potrivit procurorilor. Întreaga conducere executivă a CFR Marfă, în frunte cu fostul director general Mihuţ Crăciun, este implicată într-o grupare infracţională constituită în cursul anului 2016 la nivelul companiei, având ca scop subevaluarea bunurilor din patrimoniul societăţii, cu prilejul operaţiunilor de vânzare-cumpărare a 2.450 de vagoane destinate casării, în folosul Remat Călăraşi, spun procurorii DIICOT.

Potrivit informaţiilor transmise de Remat Călăraşi, compania a respectat toate normele legale referitoare la adjudecarea licitaţiei şi derularea contractului de vânzare-cumpărare, iar CFR Marfă a repetat de cel puţin şase ori procedura de licitaţie din cauza lipsei ofertanţilor.

"Bursa Română de Mărfuri a organizat începând cu sfârşitul anului 2015 procedura de licitaţie deschisă cu oferta în plic închis, urmată de sedinţa de licitaţie cu strigare prin care SNTFM “CFR MARFĂ” să oferea spre vânzare “fier vechi provenit din tăierea a 2.450 de vagoane pe roţi proprii, care îndeplinesc condiţiile de casare”. Ca urmare a lipsei ofertanţilor procedura de licitaţie deschisă a fost repetată lunar până la data de 22. 08. 2016 când SC REMAT SA Călăraşi a adjudecat licitaţia urmare ofetei depuse. Precizăm că preţul mare de vânzare solicitate (pentru o marfă nepregătită), a determinat SNTFM “CFR Marfă” SA să repede de cel puţin 6 ori procedura de licitaţie din lipsă de ofertanţi", se arată în reacţia companiei.

Reprezentanţii companiei susţin că Remat a suportat toate cheltuielile legate de dezmembrarea vagoanelor casate.

"SC REMAT SA Călăraşi, fiind singurul ofertant, a cumpărat vagoanele casate scoale la licitaţie, urmare ofertei depuse de 120 de euro/tonă, preţ stabilit de vânzător, în condiţiile în care societatea noastră a suportat toate cheltuielile ocazionate de dezmembrarea vagoanelor casate şi cântărire, depozitarea şi transportul fierului vechi rezultat, cheltuieli care în piaţă sunt estimate la minim 40 euro/tonă. Precizăm că la data adjudecării licitaţie preţul unei tone de fier vechi pregătit pe piaţa din România, era de 165-175 de euro", a mai spus compania.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.