Ministrul Finanţelor Publice, Ionuţ Mişa, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că rectificarea bugetară va fi una pozitivă, refuzând însă să spună care este totalul creşterilor de cheltuieli aprobate, pe motiv că nu le ştie pe dinafară: "Uitaţi-vă pe site!".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mişa a prezentat, însă, câteva creşteri de cheltuieli aprobate pentru anumite ministere. 

Ministrul a refuzat, în conferinţă, să precizeze şi cât este minusul total de încasări la buget în primele 8 luni, comparativ cu estimările iniţiale ale bugetului, anunţând doar că în cazul particular al contribuţiilor sociale a fost înregistrat un grad de încasare mai mare faţă de bugetul iniţial (101,7%).

Ministrul Finanţelor a explicat rectificarea pozitivă prin îmbunătăţirea estimărilor de creştere a Produsului Intern Brut pe care este fundamentat bugetul, de la 5,2%, la 5,6%. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.