Peste 100.000 de turişti români au vizitat Israelul în primele 11 luni ale acestui an, un nou nivel record, conform ultimelor date anunţate, joi, de Ministerul Turismului din Israel.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

România devine astfel principala ţară din regiune ca sursă de turişti în Israel, depăşind chiar şi Polonia în luna octombrie, ţară ce a fost pe primul loc în ultimii ani în acest clasament.

”Conform ultimelor date ale Ministerului Turismului din Israel numărul turiştilor români ce au vizitat Israelul în primele 11 luni ale anului a fost de 100.900, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2017 şi cu 118% faţă de anul 2016”, se arată în comunicat.

În luna octombrie, aproape 20.000 de români au vizitat Israelul, iar în luna noiembrie 14.000 de români.

”Ne aşteptăm ca trendul ascendent să se păstreze şi în lunile de iarnă, Israelul fiind o destinaţie cu climă blândă tot timpul anului şi vreme perfectă pentru explorat chiar şi în perioada ianuarie – martie. Temperatura variază între 15 şi 22 grade Celsius în primele luni ale anului şi oferă o vreme perfectă pentru explorat oraşul”, a declarat directorul de marketing pe Europa Centrală şi de Est din cadrul Ministerului Turismului, Ami Alon.

Vacanţele turiştilor români în Israel durează în medie 5 zile şi includ cazare în Tel Aviv şi excursii de o zi în Ierusalim sau chiar la Marea Moartă. Totodată, marea schimbare a ultimilor 3 ani este atenţia îndreptată mai mult spre explorarea oraşului Tel Aviv decât spre explorarea locurilor religioase. În plus, bugetul de călătorie al turiştilor români este de 120 – 150 dolari pe zi, sumă ce include transportul, cazarea, mesele şi eventualele cumpărături, potrivit datelor anunţate de minister.

”În fiecare săptămână, peste 40 de zboruri decolează de pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă spre Aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Preţurile încep de la 38 euro / bilet şi zborul durează aproximativ 2,5 ore, fiind unul dintre cele mai scurte zboruri către Orientul Mijlociu”, se arată în comunicat.

Pe lângă Tel Aviv şi Ierusalim, o altă zona extrem de cerută de turiştii români este Eilat. Românii aleg să îşi petreacă aici sejururile la Marea Roşie şi să profite de temperaturile ridicate aproape tot timpul anului, temperaturi peste 30 de grade Celsius 8 luni pe an, potrivit Ministerului Turismului din Israel.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.