Unitatea 2 a centralei nucleare de la Cernavodă va intra în programul de oprire planificată, începând de vineri, timp de 32 de zile, reactorul urmând să fie deconectat de la sistemul energetic naţional la ora 11:00.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Durata opririi planificate este de 32 de zile, anunţă Nuclearelectrica, societatea de stat care administrează centrala nucleară din Cernavodă.

În perioada opririi planificate, se vor efectua activităţi la: programul de mentenanţă preventivă/ corectivă; programul de inspecţii; programul de testare obligatorie pe perioada opririlor planificate; programul de implementare modificări.

"Opririle planificate reprezintă proiecte complexe, iniţiate cu 24 de luni anterior datei planificate, având o echipă de management de proiect, grafic de realizare, planificare de resurse umane şi bugetare corespunzătoare", anunţă compania, care subliniază că lucrările aferente programului de oprire planificată a Unităţii 2 se vor executa în condiţii de siguranţă pentru personalul centralei, public şi mediul înconjurător, conform procedurilor aprobate utilizate la CNE Cernavodă.

Cele două reactoare nucleare de la Cernavodă asigură în prezent aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Unitatea 1 a centralei nucleare din Cernavodă a intrat în exploatare comercială în anul 1996, iar Unitatea 2 în anul 2007. 

Acţionarul majoritar al companiei este Ministerul Energiei, care are o participaţie de 82,49%.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.