Nuclearelectrica, compania care operează Centrala Nucleară din Cernavodă, a anunţat vineri că reactorul 1 va funcţiona la putere redusă, începând cu ora 01:00, din data de 18 septembrie, în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie la un echipament din partea clasică.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nuclearelectrica anunţă că Unitatea 1 a CNE Cernavodă va funcţiona la putere redusă, începând cu ora 01:00, din data de 18 septembrie 2021, în vederea efectuării unor lucrări de reparaţie la un echipament din partea clasică", informează compania.

Cele două unităţi de la Cernavodă asigură aproape 20% din producţia totală de electricitate a ţării.

Reducerea de putere este necesară deoarece lucrările nu se pot executa cu unitatea la putere nominală.

Dupa finalizarea activităţilor, Unitatea 1 va reveni la putere nominală.

"Reducerea de putere controlată şi realizarea lucrărilor sunt pregătite şi organizate conform procedurilor aprobate pentru a se efectua în deplină siguranţă", menţionează compania.

Nuclearelectrica a realizat în prima parte a anului un profit net de 385,4 milioane de lei, în creştere cu 12,3% faţă de perioada similară a anului anterior. Veniturile din exploatare au urcat cu aproape 17%, la 1,38 miliarde lei.

Producţia de energie realizată a fost de 4.890 GWh, în scădere cu 11,1% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut (5.499 GWh).

 

 


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.