Europarlamentarul Rareş Bogdan afirmă că împrumuturile pe care le ia România sunt "nu pentru a supravieţui, ci pentru a funcţiona şi pentru a investi", el arătând că dobânzile la care statul ia credite trebuie privite comparativ cu cele ale altor state. El adaugă că România "se împrumută la o dobândă cum nu s-a împrumutat cred că în ultimii 10 ani".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
"(România – n.r.) se împrumută la o dobândă cum nu s-a împrumutat cred că în ultimii 10 ani nu ne-am împrumutat la acea dobândă. Ultima emisie a fost pe 8,1%. Dar eu totdeauna mă uit comparativ. (...) Vă spun să ne uităm şi cum arată împrumuturile pe care le iau alte state europene pentru că astăzi datoria publică a României nu este nici cea mai mare, nici cea mai mică, suntem la medie în jos la datorie publică, iar împrumuturile le luăm nu pentru a supravieţui, ci pentru a funcţiona şi pentru a investi”, a declarat Rareş Bogdan, la Digi 24, vineri seară, întrebat despre dobânzile mari la care se împrumută România. 
 
În legătură cu faptul că Bulgaria se împrumută cu dobânzi mai mici, europarlamentarul a susţinut că ţara vecină are dobânzi mai mici "la valori mult mai mari”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.