Numărul abonamentelor 5G de la nivel global a ajuns, în al doilea trimestru al anului, la aproape 1,3 miliarde, potrivit Ericsson Mobility Report. Numărul total al abonamentelor de servicii mobile a atins pragul de 8,3 miliarde, în trimestrul 2 din 2023.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Numărul abonamentelor de servicii mobile 5G de la nivel global a crescut, în cel de-al doilea trimestru al anului 2023, cu 175 de milioane până la aproape 1,3 miliarde”, arată o actualizare a ediţiei din iunie a Ericsson Mobility Report.

Cele mai multe abonamente mobile 5G noi au fost înregistrate în India (+7 milioane în T2 din 2023), China (+5 milioane în T2 din 2023) şi SUA (+3 milioane în T2 din 2023).

În plus, conform raportului citat, aproximativ 260 de furnizori de servicii de comunicaţii (CSP) au lansat servicii comerciale 5G şi aproximativ 35 dintre aceştia au lansat reţele 5G Standalone (SA).

De asemenea, în cel de-al doilea trimestru din 2023, numărul abonamentelor mobile înregistrate la nivel global a crescut cu 40 de milioane şi a totalizat 8,3 miliarde, în timp ce ponderea abonamentelor mobile (tot la nivel global) a fost de 105%.

Totodată, numărul abonamentelor de date mobile ce includ servicii de broadband a crescut cu aproximativ 100 de milioane în Q2 din 2023, totalizând 7,4 milioane şi înregistrând, aşadar, o creştere anuală de 5%. Abonamentele de date mobile ce includ servicii de broadband reprezintă în prezent 88% din totalul abonamentelor de servicii mobile.

În acelaşi timp, potrivit raportului, numărul de abonamente 4G a crescut cu 11 milioane, până la aproximativ 5,2 miliarde; acestea reprezintă 62% din totalul abonamentelor mobile. Abonamentele WCDMA/HSPA au scăzut cu 85 de milioane, iar abonamentele GSM/EDGE au scăzut, de asemenea, cu 59 de milioane în al doilea trimestru al anului 2023.

Conform raportului Ericsson, în perioada cuprinsă între trimestrul 2 din 2022 şi trimestrul 2 din 2023, traficul de date înregistrat în reţelele mobile a înregistrat o creştere de 33%, până la 134 Exabytes (EB) lunar. De asemenea, creşterea trimestrială a traficului de date în reţelele mobile (între T1 2023 şi T2 2023) a fost de aproximativ 6%.

Creşterea traficului este estimată luând în calcul atât creşterea numărului de abonamente pentru smartphone-uri, cât şi creşterea volumului mediu de date/abonament, alimentată în principal de o creştere în ceea ce priveşte vizionarea de conţinut video (cu menţiunea că există diferenţe mari în ceea ce priveşte valorile/nivelurile de trafic de date între pieţe, regiuni şi furnizorii de servicii), se arată în raport.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.