Raiffeisen Bank a acordat lanţului de bijuterii Teilor două credite în valoare de 1,6 milioane de euro pentru capital de lucru şi, respectiv 5 milioane de lei pentru investiţii, iar EximBank a emis garanţii în numele şi în contul statului român pentru cele două împrumuturi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Raiffeisen Bank SA a acordat companiei Teilor două credite în valoare de 1,6 milioane de euro pentru capital de lucru şi, respectiv, 5 milioane de lei pentru investiţii, iar EximBank a emis garanţii în numele şi în contul statului român pentru cele două împrumuturi, în cadrul schemei de ajutor de stat COVID-19, implementată în urma mandatului special primit din partea statului român", a anunţat EximBank.

Cele două finanţări de la Raiffeisen Bank, garantate în proporţie de 90% de EximBank, vor permite societăţii să-şi asigure necesarul de lichiditate pentru desfăşurarea activităţii curente, dar şi să facă investiţii în infrastructura IT şi aplicaţii de e-commerce, respectiv dezvoltarea unui ecosistem digital Teilor, o platformă care va deservi şi nevoile echipelor Teilor, dar va avea incluse capabilităţi de tipul machine learning, sisteme de predicţie, precum şi digitalizarea proceselor.

„Teilor este un business de familie românesc, susţinut de o poveste autentică. Totul a început acum două decenii, când prin pasiune şi curaj a luat contur un brand în domeniul bijuteriilor cu aur şi pietre preţioase. Intuiţia şi creativitatea echipei au condus către deschiderea a 50 de magazine Teilor în România şi debutul expansiunii internaţionale: Polonia şi Bulgaria. De la primul magazin de pe Strada Teilor din Piteşti, la visuri concretizate într-o prezenţă offline şi online care a trecut dincolo de graniţe”,  spune Willy Dicu, CEO TEILOR.

Brandul Teilor are o prezenţă de peste două decenii pe piaţa din România, cu peste 50 de magazine brick & mortar deschise atât la nivel naţional, cât şi internaţional: Bulgaria (Sofia) şi Polonia (Varşovia). În 2019, Teilor a înregistrat o cifră de afaceri de peste 160 milioane lei, în creştere cu aproximativ 30% faţă de anul precedent.

La începutul anului 2021, compania a lansat două site-uri internaţionale, pentru Bulgaria şi Polonia, continuând, astfel, planurile de expansiune internaţională, atât în mediul online, cât şi la nivelul magazinelor fizice.

EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. În cadrul programului guvernamental de susţinere a companiilor mari, societăţile mari şi IMM-urile cu cifră de afaceri peste 20 de milioane de lei în 2019 pot beneficia de produse de finanţare si garantare cu componentă de ajutor de stat, oferite de EximBank în numele şi contul statului român. Termenul până la care companiile pot depune dosare de solicitare a produselor de finanţare şi garantare din cadrul acestei scheme de ajutor de stat este 31 mai 2021.

Raiffeisen Bank are peste 20 de ani de activitate pe piaţa bancară din România şi peste 2,1 milioane de clienţi, persoane fizice şi juridice. Banca are peste 4.900 de angajaţi, 340 de agenţii în toată ţara, 750 de ATM-uri, 370 de maşini multifuncţionale (MFM-uri) şi o reţea de peste 23.500 de POS-uri.


 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.