Rafinăria Petromidia intră în revizie timp de 15 zile, perioadă în care vor avea loc lucrări ce fac parte din programul de mentenanţă periodică a instalaţiilor, a anunţat luni seara compania Rompetrol Rafinare, parte din grupul KMG International, care subliniază că a notificat încă de săptămâna trecută autorităţile locale de mediu legat de aceste lucrări.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Lucrările erau programate iniţial pentru luna septembrie, menţionează societatea.

"Rafinăria a finalizat deja procedurile de oprire eşalonată a instalaţiilor şi urmează  golirea şi curăţarea cu abur a echipamentelor. În această perioadă se vor realiza lucrări de reparaţie, mentenanţă şi probe tehnologice în instalaţiile de pe platforma Petromidia", precizează compania.

Oficialii Rompetrol Rafinare spun că, pe parcursul acestei perioade, compania va continua livrările de produse către clienţii şi partenerii săi, conform angajamentelor asumate.

Activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie a fost oprită în perioada 11 octombrie – 20 noiembrie 2015 pentru realizarea reviziei generale programate de cinci ani, valoarea totală a investiţiilor realizate s-a ridicat la 82 milioane dolari.

Un incendiu s-a produs în 22 august, pe platforma Petromidia din Năvodari, în urma căruia un angajat al rafinăriei a murit în 23 august, acesta având arsuri pe aproape toată suprafaţa corpului. Alţi trei bărbaţi răniţi în incendiu sunt în stare stabilă, un pacient fiind internat la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală şi este în continuare intubat, iar ceilalţi doi, la Spitalul de Arşi, au fost supuşi unor intervenţii chirurgicale.

Reprezentanţii Rompetrol susţin că primele cercetări ale specialiştilor arată că incendiul de pe platforma Petromidia nu a fost precedat de o explozie.

Procurorii constănţeni au deschis dosar penal în cazul incendiului de la rafinăria Petromidia şi fac cercetări pentru mai multe infracţiuni, între care ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa.

O anchetă face şi Inspectoratul Teritorial de Muncă din Constanţa, pentru a stabili cum a avut loc incidentul.

Totodată, reprezentanţi ai INSEMEX Petroşani vor face o expertiză pentru a afla cum s-a petrecut evenimentul de la rafinărie. 

"În cadrul anchetei oficiale a autorităţilor privind incidentul care a avut loc pe 22 august în incinta rafinăriei, în cursul zilei de 26 august s-au primit citaţii, atât de către societăţile Rompetrol Rafinare şi Rominserv, cât şi de patru  angajaţi ai acestora. În baza lor, atât cele două societăţi cât şi angajaţii săi sunt convocaţi pentru data de 31 august, la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, pentru a furniza informaţii suplimentare", menţionează compania.

De asemenea, ambele societăţi au demarat o ancheta internă pentru a elucida împrejurările care au cauzat tragicul eveniment.

 

"Încă de la început, societăţile grupului au asigurat tot suportul autorităţilor implicate în cercetarea incidentului, fiind puse la dispoziţia acestora toate documentele solicitate", se mai arată în comunicat.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.