Regia Autonomă de Distribuţie a Energie Termice (RADET) spune că pierderile din primele şase luni ale acestui an au fost mult mai mici decât pierderile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, susţine RADET, dacă la finalul lunii iunie anul trecut erau înregistrate pierderi de 109 milioane de lei, anul acesta pierderile au fost de 0,3 milioane de lei, cu 108,7 milioane de lei mai mici.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Rezultatele financiare obţinute în primul semestru al anului curent confirmă un trend pozitiv. Eforturile susţinute şi măsurile implementate au condus la reducerea semnificativă a pierderilor - de la 109 milioane lei, înregistrate la data de 30 iunie 2017 (primul semestru al anului 2017), la doar 0,3 milioane de lei la 30 iunie 2018, astfel că aproape a fost atins echilibrul financiar”, transmite miercuri RADET, printr-un comunicat de presă.

Regia arată că datoriile curente cu termen de plată depăşit au scăzut cu 2,7 milioane de lei, de la 63,8 milioane de lei înreigstrate în luna august anul trecut, la 61,1 milioane de lei înregistrate anul acesta.

De asemenea, în data de 20 august 2018, RADET înregistra către ELCEN datorii cu termenul scadent depăsit în valoare de 25,8 milioane de lei. În anul 2017, la aceeaşi dată, suma restantă către ELCEN era de peste două ori mai mare: 54,9 milioane de lei.

„Aşadar, în relaţia comercială cu ELCEN, se constată o imbunătătire netă, deficitul sezonier reducându-se cu 29,1 milioane de lei”, explică Regia.

RADET estimează că în perioada sezonului rece va fi achitată integral suma restantă care se va acumula până în luna noiembrie, iar facturile lunilor de iarnă ar putea fi achitate cu aproximativ 30 de zile înaintea termenului scadent.

RADET solicită Primăriei Capitalei subvenţii de peste 80 de milioane de lei, după ce anul trecut a înregistrat pierderi de agent termic destinat încălzirii şi apei calde pentru populaţie de 28,61 la sută, depăşind nivelul planificat iniţal de 22,5 la sută, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB), care va avea loc joi. Banii vor fi plătiţi în două tranşe, prima – de 40 de milioane de lei, până la finalul lunii. Practic, banii aceştia vor fi luaţi de la investiţii şi transformaţi în subvenţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.