Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de RCS&RDS, pentru a înlătura îngrijorările de natură concurenţială identificate în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă. RCS&RDS se angajează să menţină stabilitatea grilei de programe, operarea transparentă a modificărilor acesteia, conform normativelor şi criteriilor de ordonare stabilite, precum şi comunicarea schimbărilor către radiodifuzori şi abonaţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Consiliul Concurenţei supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de RCS&RDS, pentru a înlătura îngrijorările de natură concurenţială identificate în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă”, anunţă autoritatea de concurenţă.

Investigaţia vizează posibila folosire în mod abuziv a poziţiei dominante, prin modul în care RCS&RDS îşi organizează grila de programe, afectând companiile active pe piaţa serviciilor de programe de televiziune.

”Astfel, RCS&RDS se angajează să menţină stabilitatea grilei de programe, operarea transparentă a modificărilor acesteia, conform normativelor şi criteriilor de ordonare stabilite, precum şi comunicarea schimbărilor către radiodifuzori şi abonaţi. Prin intermediul acestor angajamente, RCS&RDS se angajează să păstreze predictibilitatea şi obiectivitatea în gestionarea grilei de programe, inclusiv prin includerea şi excluderea programelor conform criteriilor stabilite, asigurând transparenţa şi informarea corespunzătoare a abonaţilor şi radiodifuzorilor în timp util”, arată Consiliul Concurenţei.

După ce analizează observaţiile primite, Consiliul Concurenţei poate solicita modificarea propunerii de angajamente şi/sau poate decide acceptarea sau respingerea angajamentelor.

În cazul aceptării angajamentelor propuse, acestea vor fi monitorizate de către un agent de monitorizare numit de către Consiliul Concurenţei, în baza propunerilor furnizate de către RCS&RDS.

În situaţia neîndeplinirii angajamentelor sau în cazul îndeplinirii defectuoase a angajamentelor asumate, compania poate fi sancţionată cu amendă de până la 10% din cifra de afaceri.

Angajamentele formulate pot fi consultate pe pagina web a instituţiei.

Consiliul Concurenţei invită persoanele fizice sau juridice interesate să trimită observaţii cu privire la angajamentele propuse până la data de 8 martie 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.