Camera Deputaţilor a adoptat, decizional, un proiect de lege care modifică o prevedere din Legea 227/2015 privind Codul fiscal, în sensul aplicării cotei reduse de TVA de 5% şi pentru manualele şcolare şi cărţile în format audio, multimedia sau electronic. Legea merge la promulgare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţiativa legislativă are ca obiect de reglementare modificarea art. 291 alin. (3)     lit. a) din Legea nr. 227/2015, în sensul aplicării cotei reduse de TVA de 5% şi pentru manualele şcolare şi cărţile în format audio, multimedia sau electronic.

Potrivit expunerii de motive, soluţia legislativă este justificată de necesitatea alinierii legislaţiei naţionale de profil la prevederile Directivei (UE) 2018/1713 a Consiliului din 6 noiembrie 2018 de modificare a Directivei 2006/112/CE în ceea ce priveşte cotele de taxă pe valoarea adăugată aplicate cărţilor, ziarelor şi periodicelor. Astfel, din punct de vedere al dreptului european, iniţiativa legislativă intră sub incidenţa reglementărilor statuate la nivelul Uniunii Europene, subsumate Politicii în domeniul fiscal, segmentul legislativ – impozit indirect, sectorul – impozit pe cifra de afaceri/TVA.

Votul Camerei a fost decizional. Prin urmare, actul normativ merge la promulgare.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.