UBS a raportat marţi o scădere anuală de 52% a profitului net în primul trimestru, pe fondul unui litigiu vechi, dar a afirmat că banca este ”o sursă de stabilitate” pentru clienţii săi în perioadele de mare incertitudine, transmite CNBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acestea sunt primele rezultate ale băncii de când a anunţat preluarea băncii concurente Credit Suisse, care are probleme financiare.

UBS a declarat că profitul net a fost de 1,03 miliarde de dolari pentru primul trimestru, fiind cu mult sub aşteptările analiştilor, ale unui profit net de aproape 1,75 miliarde de dolari pentru perioada respectivă, potrivit firmei Refinitiv.

Scăderea venitului net a venit din creşterea provizioanelor cu 665 milioane de dolari, în urma unui litigiu privind valorile mobiliare garantate cu ipoteci rezidenţiale din SUA.

CEO-ul UBS Sergio Ermotti, care şi-a reluat postul pe 5 aprilie, a spus: ”Suntem în discuţii avansate. Sperăm că vom putea închide acest capitol vechi de 15 ani foarte curând.”

Ermotti a descris, de asemenea, rezultatele raportate ca fiind ”foarte solide”.

”Am văzut unele intrări venite de la Credit Suisse, dar, cel mai important, continuăm să vedem chiar şi după tranzacţie, am văzut intrări, deci demonstraţia că clienţii noştri cred că suntem o sursă de stabilitate.” a spus el la CNBC.

”Suntem parte din soluţie şi nu parte din problemă”, a adăugat el.

Veniturile au fost de 8,75 miliarde de dolari, faţă de 9,38 miliarde în urmă cu un an. Cheltuielile operaţionale au fost de 7,2 miliarde de dolari faţă de 6,6 miliarde de dolari cu un an în urmă.

 Rata capitalului CET 1, o măsură a solvabilităţii băncilor, a ajuns la 13,9% faţă de 14,1% în urmă cu un an.

Banca a mai spus că a atras fonduri de 28 de miliarde de dolari la unitatea sa globală de gestionare a averilor, dintre care 7 miliarde de dolari au fost înregistrate în ultimele 10 zile din martie - după anunţul achiziţiei Credit Suisse.

Acţiunile UBS au crescut cu peste 10% de la ştirea că a cumpărat luna trecută Credit Suisse. La acea vreme, UBS a spus că acordul, intermediat de autorităţile de reglementare elveţiene, va crea ”un administrator de averi global de top”, cu active totale investite de peste 5 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, analiştii de la Barclays au spus că piaţa ”subestimează în mod semnificativ” complexitatea integrării Credit Suisse în UBS, potrivit Reuters.

Ermotti a declarat marţi, pentru CNBC, că fuziunea ar trebui finalizată în trimestrul al doilea.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.